Каква е идеалната стайна температура за 7 различни ситуации

Каква е идеалната стайна температура за 7 различни ситуации

Изследователите са открили, че жените всъщност предпочитат по-висока стайна температура от мъжете. Но личните ни предпочитания и препоръчителните температури са две много различни неща. Добре е да имате предвид идеалната температура за всяка стая, в зависимост от дейността, в която участваме ние или членовете на нашето семейство.

1. Идеалната температура за спане

Сънят е от решаващо значение за тялото ви да функционира добре, а стайната температура играе важна роля. Нашата телесна топлина естествено намалява, докато спим и поради това идеалната температура в стаята ви трябва да бъде между 15ºC и 19ºC.

2. Идеалната температура за тренировки 

Мозъкът ни обича, когато спортуваме. Това ни помага да останем будни и концентрирани. Предпочитанията за температура при тренировка варират от човек до човек, но повечето хора се представят и се чувстват най-добре, когато тренират при умерена температура от около 20ºC до 22ºC.

3. Идеалната температура за учене

Производителността е важна и добрите умения за учене могат да помогнат за повишаване на вашата увереност, компетентност, както и самочувствието. По-високите температури могат да ви накарат да се чувствате уморени и сънливи и затова се препоръчва да поддържате температурата някъде между 21 ° C и 25 ° C, докато учите и сте продуктивни.

4. Идеалната температура за бебета

Тъй като бебетата не могат да ни кажат как се чувстват, жизненоважно е да се уверите, че се чувстват добре на температурата, която сте достигнали в стята - не бива да бъде нито твърде топло, нито твърде студено. Опитайте се да поддържате температурата мека и уютна, между 20 ° C и 22 ° C.

5. Идеалната температура за домашни любимци

Идеалната температура за вашите домашни любимци зависи от различни фактори, включително порода, размер и здравословно състояние. По-малките домашни любимци са склонни да изстиват по-бързо, докато по-големите могат да стоят по-дълго на студено. Преди да излезем от къщата, добре е да се уверим, че температурата е добра за нашите домашни любимци. През лятото не задавайте температура по-висока от 26ºC до 27ºC. Що се отнася до зимата, 20 ° C до 22 ° C е добър диапазон.

6. Идеалната стайна температура за работа

Средно човек прекарва около 90 000 часа в работа през целия си живот. През 2015 г. проучване разкрива, че 42% от служителите в офиси казват, че средата им е твърде топла през лятото, а останалите 56% казват, че офисите им са твърде студени през зимата. Изглежда, че оптималната температура е 24 ° C както за мъже, така и за жени.

7. Идеалната температура за възрастни хора

За възрастните хора екстремните температури могат да бъдат проблематични. Тъй като може да имат проблеми с регулирането на телесната си топлина, прекарването на много време в стая, която е или твърде гореща, или твърде студена, може да окаже негативно влияние върху тяхното благосъстояние. Най-добре е термостатът да бъде настроен на безопасна температура, между 20ºC и 23ºC.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay