Имах колежка, която обожаваше да хапва яйчена салата. Тя ме научи да гледам на нея със същото уважение и наслада. Не към колежката, към салата. Днес с усмивка си спомням за тези времена, мислейки си че е време да привлека погледите ви към въпросната вкусотия и да ви представя една лесна рецепта за приготвянето ѝ.
Необходимите продукти:
4 големи яйца
1 стрък целина
1 стрък пресен лук или чесън
2 с.л зехтин
2 с.л. майонеза
сол и пипер на вкус
сокът на половин лимон - по желание
Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват добре, след което се намачкват с вилица в голяма купа. Добавят се подправките и се разбърква. В друг съд се смесват зехтинът, майонезата и лимоновият сок, след което се прибавят и яйцата.
Поднася се с настроение, защото е дяволски вкусно!
209 | 13 |