Бюрото и посланията

Мястото, на което работите, подсказва какви сте

Бюрото и посланията

Бюрото е като дома. Винаги може да подскаже какъв човек обитава това свещено място и какви навици притежава. Може би не сте се замисляли, но засъхналата чаша с кафе може да направи впечатление на колегите ви. Дори и на шефа. Надяваме се, че не забравяте често използваните чаши по бюрото си, а тук ще ви припомним какво още трябва и не трябва да правите на работното си място.

Според психолози снимките на едно бюро подсказват, че служителят е сантиментален и копнее да бъде с близките си. По-скоро! Което ще рече, че се чувства като ученик в омразен час и няма търпение да свърши. Честно казано не намираме за особен проблем да виждаме любимите си хора понякога, още повече, когато се чувстваме стресирани и напрегнати на работа. Снимките си остават по нашите бюра!

Сакът, пълен с дрехи за тренировка и чифт втори обувки, е добър знак. Според специалистите тези вещи подсказват колко мотивирани и организирани сте. Освен това шефът ще знае, че винаги може да разчита на вас, тъй като се отнасяте отговорно със задълженията си. Не, че спорът е задължение, просто е нещо, което предполага постоянство.

Билетите за поредното парти ни звучат като доказателство за една хубава вечер. На хората, под чиито зорък поглед сте обаче, тези хартийки могат да събудят съмнения, че няма да сте в кондиция на другия ден. Щом не е работен, няма проблем. Но подсъзнателно повечето шефове смятат, че за да бъдат изцяло продуктивни служителите им, те трябва да са си легнали рано и да са напълно отпочинали. Смятаме, че няма нищо лошо в разпускането, още повече когато приповдига духа и действа позитивно над съзнанието.

Вече споменахме забравената чаша, която може да бъде и чиния, нож, вилица. Едва ли има нужда да подчертаваме за какви качества (или липса на такива) говорят мръсните вещи, които запълват нечие бюро. Понякога всеки бърза или е зает с нещо друго, и все пак - нека запазим въздуха в офиса приятен, и репутацията си неопетнена.

Освен за лоши качества, ще си поговорим и за онези малки, но важни действия, които биват ценени. Картичките от местата, на които сте били, са жив пример, че обичате да пътувате и имате висока обща култура. Ако сте донесли такива и на колегите, значи сигурно сте от любимците в офиса.

Други неща, които правят впечатление, са подреденото бюро и някои лични вещи, които използвате по време на работа, като всякакви тефтери, папки, химикалки и така нататък. Отдадените на работата си служители ползват такива принадлежности, нали така.

Разбира се, не се чувствайте притиснати и критикувани за това, което сте. Просто се отпуснете след работно време. Все пак професионализмът изисква жертви.

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay