Вредно за усмивката

Не само кафето оставя петна по зъбите ви

Вредно за усмивката

Красотата на усмивката зависи изцяло от състоянието на зъбите. Не само кафето обаче оставя петна по чисто белите ви зъби. Има и други, по-малко познати "замърсители", които могат да имат траен ефект върху чаровната ви усмивка.

Бяло вино
То има по-високо ниво на киселинност дори от червеното. Това влияе на зъбния емайл, който става уязвим към въздействието на останалите храни върху цвета му. С други думи, чаша вино в комбинация с каквито и да е горски плодове означава червени петна по зъбите. За да избегнете този ефект, не е нужно да ограничавате консумацията на вино. Просто учестете глътките вода, приети паралелно с бялото вино, въпреки че то няма нужда от разредител.

Портокалов сок
Той също е силно киселинен и действа особено агресивно, когато се консумира заедно с нещо тъмно като кафето. Ако ежедневно пиете портокалов сок, зъбите ви ще станат по-уязвими към петна, защото нивото на киселинност се натрупва в устата. Единственият вариант е разреждането на сока отново с вода. Или просто замяната му с друг вид.

Плуване
Ако това е вашият спорт и го практикувате по няколко часа седмично, най-вероятно вече имате петна по зъбите. Високото pH на химикалите в басейните превръща протеините в тъмнокафяв зъбен камък. По тази причина ще трябва да почиствате зъбите си при професионалист поне три пъти в годината, иначе все по-рядко ще се усмихвате, дори да имате повод за това.

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay