Тъй като все още е лято и никоя от нас по никакъв начин няма да го пусне да си иде така лесно, продължаваме да сме на вълна морска кухня. И ако никога не сте се престрашавали да повилнеете из кухнята, приготвяйки морски дарове, макар и да не сте на морето, то сега е моментът.
Необходими продукти:
1 морков, 3 скилидки чесън, 750 г месо от октопод, 3 глави кромид, 2 с.л. масло, 250 г грах, 2 с.л. доматено пюре, 8 маслини, босилек, мента и риган на вкус, 1 ч.ч. червено вино, 1 ч.л. сос "Уорчестър", черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Морковът се настъргва, а чесънът се нарязва на ситно. Октоподът се нарязва на парчета. Нарязаните кромид и чесън се запържват в маслото. Добавят се месото от октопода и другите продукти. Ястието се готви 1 час на умерен огън, докато октоподът омекне.
4 | 0 |