30.01.2024 | 12:00
по статията работи: Jenite.bg
Морските дарове са обичана храна, особено ккогаго говорим за изискана вечеря. Но не е нужно да разбирате от гурме, за да си ги приготвите. Днес ще ви кажем как да си приготвите лесни скариди на грил!
Необходими продукти:
500 грама скариди,...
20.06.2022 | 16:00
по статията работи: Jenite.bg
Лятото е тук и е време се насладим на разнообразието от морски дарове! Какво по-притно и апетитно от шишчета от скариди, които можете да поднесете като изискано предястие на вечеря с приятели!
Необходими продукти:
2-3 с.л. зехтин
1/4 ч.ч. сок от...
Всеки носи на връщане от почвката на морето торба с мидички, рапанчета и какви ли не морски животинки. Замисляли ли сте се, чче освен като сувенир и подарък за приятели, можете да ги включите успешно и в интериора на дома си. Начините са много. Ние...
06.06.2015 | 11:33
по статията работи: 1
В разгара на лятото и предстоящите морски почивки няма как да не ви предложим и една страхотна морска рецепта. Може да я приготвите лесно сами и да си поканите гости, за да демонстрирате кулинарните си умения.Рецептата е подходяща за обяд и вечеря,...
Дори и да не се интересувате особено от здравето си, няма как да ви е убегнала информацията, че има едни мазнини, за които никой не твърди, че са вредни, даже напротив. Хванете произволен човек на улицата, питайте го какво знае за омега-3 и...
Японската кухня в никакъв случай не започва и не завършва с така популярното напоследък и в западния свят суши. Но именно малките рулца с ориз и различни пълнежи, увити в листa нори, са сред най-силните асоциации, които се зараждат в главите ни,...
Има десетки екзотични места по света, но малко от тях биха могли да се сравняват с морските пейзажи на Ботуша. Особено през лятото. Едно от най-красивите места на италианския бряг си остава Амалфитанското крайбрежие. Там е разположено малкото...
Азиатските съставки като лайма, кокосовото мляко, джинджифила и кашуто са много добър избор за нежното и почти неутрално месо на пъстървата.Необходими продукти за 4 порции:4 по-дребни пъстърви4 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио1 скилидка чесън,...
Без значение от кой континент са родом и дали живеят в планинско езеро, или мигрират от океана в реката и обратно; без разлика дали са родом от Азия, от Америка или от Европа и независимо дали става въпрос за балканска, дунавска, охридска, японска,...
Черният ориз е много ценен, заради плътната си структура и отчетлив привкус на ядки. Той често се използва в китайската кухня, а именно от нея почерпихме вдъхновения за тази рецепта.Необходими продукти за 4 порции:1 ч.ч. черен ориз2 ч.ч....
Съществува уникална връзка между узото и скаридите, която вероятно се дължи на сладките акценти в ароматите им, и само печели от ефирното участие на чесъна в тази рецепта. Необходими продукти за 4 порции: 12 едри белени скариди или 300 г по-дребни...
Около 170 милиона години са били необходими на едни дребни същества с десет крачета, миниатюрни щипчици и хитинов външен скелет да стигнат от древните морета до съвременните трапези на милиарди човешки почитатели под формата на шишчета,...
Тъй като все още е лято и никоя от нас по никакъв начин няма да го пусне да си иде така лесно, продължаваме да сме на вълна морска кухня. И ако никога не сте се престрашавали да повилнеете из кухнята, приготвяйки морски дарове, макар и да не...
Паелята е испанско ястие с произход от Валенсия, където се консумира основно в неделни дни или по време на празника Фаи. Ние обаче смятаме, че паелята е изключително вкусна и не бива да свеждаме консумирането и до специални поводи. Точно...
Казват, че ароматът може да събуди неподозирани спомени в човешкото съзнание. Ние сме на мнение, че и определени вкусове напомнят на случка, място или цял период от време. Може би сте били в Испания и давате всичко, само за да се върнете...