Кафяв ориз, тофу и много пресни зеленчуци. Тези изключително здравословни продукти, заедно с ядките и киселите краставички, са чудесни вкусови акценти на щедро полезния пай.
Необходии продукти за 6 порции:
1 ч. ч. кафяв ориз или дългозърнест ориз
250 г настъргано сирене тофу с подправки или кашкавал
3 стръка пресен лук, нарязани на ситно
1 к. л. чесън на прах
1 к. л. риган
2 настъргани тиквички
1 печена червена чушка, нарязана на ситно
½ ч. ч. малки кисели краставички, разрязани на две
3 с. л. препечени бадеми или орехи
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Оризът се сварява до готовност в 2 ½ ч.ч. вода.
Смесват се готовият ориз, сиренето, лукът, тиквичките, чушката, краставичките, бадемите, чесънът на прах, риганът, яйцата и млякото. Всичко се подправя на вкус със сол и черен пипер.
Сместа се изсипва в намаслена тавичка с диаметър 24 см и се пече на 190°С около 30 мин., или докато се втвърди.
Готовият пай се оставя за 5 мин. във формата и се обръща. Сервира се нарязан на парчета, гарниран с кисело мляко и свежи подправки.
10 | 0 |