Днес ще се посветим на Южноафриканската кухня. Представяме ви едно лесно и много вкусно ястие, с което да разнообразите менюто си. Можете да експериментирате, като освен нужните продукти, добавите гъби, бекон, царевица или шунка.
Продукти:
8-9 средно големи картофа
100 грама сирене чедър
200 мл заквасена сметана
1/2 глава лук
сол на вкус
пипер на вкус
зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки. В правоъгълна тава сипете малко зехтин и започнете да нареждате пласт картофи. Върху тях сложете лук, сол и пипер. След това наредете нов пласт и така, докато продуктите ви свършат. Залейте със сметаната и изпечете на 180°C.
Преди сервиране, поръсете със сиренето чедър и запечете още малко, докато се повърхността на ястието се оцвети в златисто-кафяво.
14 | 0 |