Супа от тиква

Нестандартно и топло ястие

Супа от тиква

В родното си Мексико тиквата е прилагана както в рецептите за десерти, така и в солени ястия, като предпочитанията клонят към вторите. Ще разберете защо, ако опитате тази ароматна супа.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г тиква, почистена и нарязана на кубчета

3 с. л. олио

1 глава лук, нарязана на ситно

3 скилидки чесън, нарязани

2 моркова, нарязани на кръгчета

1 резен целина, нарязан на кубчета

1,5 л зеленчуков или пилешки бульон

1 щипка канела

¼ ч. л. смлян бахар

¼ ч. л. индийско орехче

1 зелена люта чушка, ситно нарязана

200 г заквасена сметана

сол и черен пипер на вкус

100 г запечени тиквени семки за гарниране

Начин на приготвяне:

В загрятото олио се слагат лукът, чесънът, морковът, целината и тиквата. Разбъркват се 3-4 мин. и се заливат с бульона. Оставят се да поврат 20 мин. и всичко се пасира.

Пасираната супа се подправя с канелата, бахара, индийското орехче, лютата чушка и се оставя да поври още 5-10 мин. Сваля се от огъня и се добавя половината от сметаната. Останалата сметана се разбърква с щипка сол и щипка канела.

Супата се гарнира с лъжица от канелената сметана и тиквените семки.

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay