Съвет за сиренето: потърсете прясна моцарела с по-ниска влажност. Така ще се получи по-вкусно.
Необходими продукти:
1 1/3 ч. киноа
2 1/3 ч. пилешки бульон
сол
3 големи домата
2 ч. пресен спанак
1 с. л. универсална зеленчукова подправка
1/2 ч. настърган пармезан
2 скилидки чесън
черен пипер
1 топче прясна моцарела
1/4 ч. пресен босилек, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Пригответе киноата, като я сварите, според указанията на опаковката, като използвате пилешкия бульон. Подправете с 1/2 ч. л. сол.
Нарежете доматите на средно големи парчета. В тава за печете добавете киноата, доматите, спанака, подправката, пармезана и чесъна и подправете със сол и черен пипер. Разстелете на равен слой.
Нарежете останалите домати, след това сложете филийки с моцарела върху сместа от киноа.
Печете, докато сиренето се разтопи и стане леко златисто, около 30 минути.
Поръсете с босилек.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |