Най-краткият път към мечтания дом

Какъв жилищен кредит да изберете?

Най-краткият път към мечтания дом

След напрегнат ден всеки мечтае просто да се прибере у дома - предполагаме, че и вие обожавате уюта и спокойствието на своето жилище. Дори да сте били ядосани и светът да ви се е струвал черен, в мига, в който се приберете вкъщи, сякаш наистина попадате в крепост, която ви пази от негативния външен свят.

Може би, обаче, все още не разполагате със собствено жилище. Сигурно сте се примирили с мисълта, че цял живот ще сменяте квартири и ще плащате наеми на сърдити хазяи. Ако сте взели подобно решение, защото вярвате на схващането, че не е изгодно едновременно да изплащате кредит и да спестявате, е време да промените разбиранията си.

Съвременните жени изпълняват по няколко роли едновременно, но това не им пречи да жънат успехи във всички аспекти на живота си. Независимо дали сте грижовна млада майка, успешна бизнесдама или двете едновременно, със сигурност едно от задълженията ви е да управлявате семейния бюджет и да взимате важни финансови решения със или без подкрепа от партньора си.

Тъй като мъжете често предпочитат пасивната позиция в една връзка и не взимат нещата в свои ръце, ще ви запознаем с една от най-добрите възможности за жилищен кредит. Тя ще ви позволи да запазите парите си, които сте заделили до момента. Изцяло ваше е решението дали да инвестирате част от тях в любимите си глезотийки като дрехи и козметика или да облекчите изплащането на кредита благодарение на спестяванията, които държите в сметката си.

Как един жилищен кредит може да бъде "спестовен"?
Както вече споменахме, благодарение на "Спестовен жилищен кредит” на Пощенска банка, бихте могли да разполагате със спестяванията си, докато изплащате месечните си вноски. Така ще имате възможност да си позволите някоя очарователна рокля от витрината, в която сте се влюбили от пръв поглед, а след шопинг терапията да се приберете в прекрасния си нов дом. По-практичните дами пък биха могли да запазят парите от сметката си в банката за неотложни разходи, като така ще облекчат условията на кредита си. Но как е възможно това?

С този кредит лихвата намалява автоматично, когато увеличавате размера на спестяванията си в банката. Въпрос на личен избор е как да се възползвате от лихвената отстъпка - дали да намалите месечната си вноска или да изплатите по-бързо кредита, като намалите срока на изплащане.

При откриване на нови сметки средствата по тях автоматично се добавят към общия размер на спестяванията ви и лихвата по жилищния кредит намалява.

Какво е важно да знаем за "Спестовен жилищен кредит”?
Този продукт е изключително изгоден, тъй като ви позволява сами да намалявате лихвата си. С него можете автоматично да изплатите кредита си до 6 г. по-бързо, без да се натоварвате финансово с допълнителни плащания. . Максималната сума на кредита е 500 000 лева, а срокът - 35 години. Може да кандидатствате за него с цел покупка на жилище, строеж или ремонт.

Първоначалната лихва е 6,3%, но бихте могли да я намалите до 5,7%, в зависимост от размера на спестяванията си, като може да имате само 1000 лева в банката. По-ниската лихва ще ви помогне да намалите вноската си. Другият вариант е да запазите размера на месечното си плащане и да изберете по-бързото изплащане на кредита - възможно е съкращаване на срока с до 6 години.

Можете още сега да се запознаете с възможностите на продукта посредством интерактивния калкулатор на Пощенска банка. Достатъчно е да въведете избрани от вас стойности на параметрите, за да получите ориентировъчна информация за начина, по който би изглеждал вашият кредит.

Иновативни предимства за модерни дами
Ако предпочитате да спестите време и усилия, може да се възползвате от бързото онлайн кандидатстване, което предлага Пощенска банка. Според данни, предоставени от институцията, през месец юни 2014 значително голям обем от подадените апликации са били заявени онлайн. Този начин е доста по-бърз и удобен от традиционното кандидатстване в клон на банката.

Апликациите, подадени онлайн, са по-удобни за клиентите, но имат и друго важно предимство - разглеждат се по-бързо. В повечето случаи предварителното становище се изготвя в рамките на 1 работен ден.

В случай, че имате нужда от видео консултация с експерт по жилищно кредитиране, бихте могли да разговаряте с него чрез видео връзка по Skype. Това е поредната иновативна услуга на банката, която се стреми да улесни максимално своите клиенти. Бихте могли да намерите отговори на всичките си въпроси без да се налага да ставате от стола.

Примерно развитие на кредита
Тъй като ние, жените, по-лесно възприемаме информацията посредством конкретни примери, сега ще ви обясним как даден клиент би могъл да съкрати срока за погасяване на изтегления от него кредит.

Да приемем, че Мария е изтеглила 90 000 лева кредит при промоционална лихва 6,3% за срок от 30 години. Същевременно има средства по сметки в Пощенска банка над 10 000 лева.

Благодарение на факта, че е избрала "Спестовен жилищен кредит”, тя автоматично ще получи 0,4% отстъпка от лихвата си. Така ще изплаща по-голяма част от главницата си по кредита без да увеличава размера на своята вноска. В крайна сметка, срокът ще бъде намален с 3 години, а Мария ще е спестила 20 920 лева от лихви.

Този продукт е правилното решение за дами, които са наясно какво искат, както и как да го постигнат. Ако и вие сте сред хората, които не робуват на финансовите ограничения, посетете сайта на "Спестовен жилищен кредит” и разберете как може да се сдобиете с нов дом без и при това да спестите време и пари!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 08.08.2014|09:49
Без кредити...много хора се опариха жестоко.
1
Не е посочен 07.08.2014|22:33
По-добре е да не се разчита на кредити,каквото може и както може да направим сами.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay