Не е само Зукърбърг!

Още трима млади мъже, които растат и богатеят чрез интернет

<p>Дейвид Карп (роден 1986) - създател на Tumblr</p>

Дейвид Карп (роден 1986) - създател на Tumblr

Глобалната мрежа носи много негативи за обществото, но един от сигурните позитиви е, че интернет се е превърнал в неизчерпаем източник на пари и слава. Всеки може да се възползва. А ако имате нужда от допълнително вдъхновение, предлагаме ви имената на 3 момчета под 30 години, които вече са го направили с изключителен успех.

Разбира се, Марк Зукърбърг също попада в тази група, дори е на първо място. Умишлено не сме го включили, тъй като филмът на Дейвид Финчър "Социалната мрежа" по достатъчно впечатляващ начин показва как напусналият "Харвард" студент създава Facebook. Да, лентата изтърпя доста критики заради неточностите, включително от самия "млад татко" на Великата социална мрежа, но все пак идеята за постигането на зашеметяваща кариера чрез интернет е добре пресъздадена.

Ето и още няколко младежи, които заслужават да се разкаже за тях в такъв виртуален контекст. 

Дейвид Карп (роден 1986) - създател на Tumblr 
Тогава 21-годишният Карп е построил платформата за снимки и видеоклипове от апартамента на майка си в Ню Йорк. "Бях закопан насред света - сам с интернет" - така младежът обяснява творческия си подтик пред Guardian. Сега нетната стойност на Tumblr e около 40 милиона долара.

Мат Муленвег (роден 1984) - създател на WordPress 
Преди големия си успех, Муленвег е работил в известния сайт за технологии CNET. През 2005 година напуска и създава компанията си "Automattic", която се превръща в тайната сила зад WordPress.com - най-известната блогърска платформа в света, която дължи огромната си популярност най-вече на лесния начин за употреба.

Ноа Еверет (роден 1984) - създател на TwitPic 
Евърет се обучава вкъщи и завършва гимназия на 15. Тъй като е прекалено млад за колеж, се научава сам на компютърно и уеб програмиране. След което измисля TwitPic, който позволява на потребителите бързо и лесно да качват снимки в Twitter.

Всички изброени "виртуални будители" са родом от САЩ. Така че, ако Тодор Колев още задава емблематичния си въпрос, ето му един възможен отговор: "Американците ще ги стигнем чрез предприемачество в интернет!"

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 28.06.2012|10:29
Невероятни млади таланти, изключително добро развитие и прекрасен старт в живота.Пожелавам им да продължават все така да жънат успехи.
7
Не е посочен 28.06.2012|10:15
аз имам приятели програмисти,които действително изглеждат асоциални и дръпнати,но като ги опзнаеш са страхотни и забавни по техен си малко странен начин,но са и верни и незаменими приятели!
6
Не е посочен 28.06.2012|09:27
Прочетеното ме убеди още повече, че програмистите са асоциални типове, но за сметка на това гениални. Станаха ми още по-симпатични :) И не сте писали нищо за Московиц, а сте му пуснали снимката?
5
Не е посочен 28.06.2012|08:41
Браво на момчетата, страхотни постижения, които за пореден път ни убеждават, че бъдещето е в технологиите, иновациите и креативното мислене.
4
Не е посочен 27.06.2012|20:07
Странно е това съвпадение на годините на раждане - всички, включително и Зукърбърг са набор 84, само Карп е 86. Според китайския хороскоп 84 е година на плъха, а хората родени тогава са много живи, дейни и интелигентни, бързо улавящи потенциала във всяка една ситуация и достатъчно умели, за да приложат идеите си на практика.
3
Не е посочен 27.06.2012|20:03
Колкото задръстено изглеждат, толкова са гениални. Жалко, че нито едно женско име все още не е изгряло на виртуалния предприемачески небосклон.
2
Не е посочен 27.06.2012|16:18
Браво на тези интелигенти момчета. не знам дали го осъзнава, но Мат Муленвег е извършил истински подвиг създавайки платформата WordPress.
1
Не е посочен 27.06.2012|15:47
Някакви координати да дадете на тия сладури?! :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay