Карфиол с мед и чесън

Карфиол с мед и чесън

Ще ви дадем идея за вкусни хапки, които можете да приготвите, когато имате гости, например. Ето как да приготвите вкусни хапки от карфиол:

Необходими продукти:

1 ч. брашно

2 ч. галета

3 големи яйца, разбити

1 глава карфиол

1/3 ч. мед

1/3 ч. соев сос

2 скилидки чесън, накълцан

сокът от 1 лайм

1 супена лъжица шрирача

1/4 ч. вода

2 ч. л. царевично нишесте

малко нарязан зелен лук

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете фолио в тава.

В голяма купа сложете брашното и карфиола. 

В една купа сложете галетата, а в друга яйцата. Към яйцата добавете 2 с. л. вода.

Потопете розичките карфиол първо в разбитите яйца, след това в галетата. Наредете розичките в подготвената тава. Поръсете обилно със сол и черен пипер.

Печете около 25-30 минути. 

Междувременно направете соса. В малка купа разбъркайте царевичното нишесте и водата, докато царевичното нишесте се разтвори напълно.

Комбинирайте соевия сос, меда, чесъна, сока от лайм и шрирачата в малка тенджера, на умерен огън. Когато сместа достигне кипене, намалете огъня и добавете сместа от царевично нишесте. Оставете да къкри отново и гответе, докато сосът се сгъсти, около 2 минути.

Сложете карфиола в соса, разбъркайте добре и върнете в тавата. Печете още 2 минути. 

Поръсете със зелен лук и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay