Супа Чаудър с бекон и карфиол

Супа Чаудър с бекон и карфиол

Ако искате да приготвите изцяло зеленчукова супа, заменете бекона с 2 с. л. зехтин. 

Необходими продукти:

4 филийки бекон

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 средно големи моркова, обелени и нарязани

2 стръка целина, нарязана

сол

черен пипер

2 скилидки чесън

2 с. л. брашно

2 клончета мащерка

1 глава карфиол

1 литър бульон

1 ч. мляко

Начин на приготвяне:

Вземете една тенджера, сложете бекона и го запържете докато стане хрупкав. Извадете го върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина. 

Оставете около 2 с. л. мазнина в тенджерата. Добавете лука, морковите и целината. Подправете със сол и черен пипер и гответе 5 минути. Добавете чесъна и оставете за 1 минута. Добавете и брашното и гответе 2 минути. След това добавете мащерката и карфиола. 

Изсипете бульона и млякото и оставете да заври. Намалете топлината на котлона и оставете да ври около 15 минути. 

Гарнирайте с бекона и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay