Ето как да приготвите вкусен касерол с картофи и пиле:
Необходими продукти:
3 с. л. масло
1 малка глава лук, нарязан на ситно
3 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
3 ч. мляко
2 ч. шунка, нарязана на кубчета
сол
черен пипер
1 кг картофи, обелени и нарязани
2 ч. настърган чедър
пресен лук, за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. В средно голям тиган загрейте маслото. Добавете лука и гответе, докато омекне. Добавете брашното и червения пипер и разбъркайте.
Докато бъркате, добавете млякото. Оставете да къкри около 7-8 минути. Добавете шунката и подправете със сол и черен пипер.
Вземете касерол и сложете половината от картофите. Добавете половината от соса, след това останалите картофи, останалия сос и завършете със слой чедър.
Сложете алуминиево фолио и печете около 40 минути. След това махнете фолиото и печете още 25 минути.
Поръсете с пресен лук и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |