"Сърцебиене" на Netflix се завръща за сезон 2

Тийнейджърският сериал на Netflix "Heartstopper" ("Сърцебиене") спечели сърцата на много хора с премиерата си през април 2022 г. и за да отпразнува първата годишнина от дебюта на сериала, Netflix най-накрая обяви дата за излизане на втори сезон! В ново видео, споделено от Netflix на 24 април 2023 г., актьорският състав визуализира новия сезон и обявява лятната му премиерна дата.

На 2 декември 2022 г. Netflix разкри, че снимките на втория сезон на сериала са официално приключили. Kомпанията публикува снимка в Instagram на актьорите Кит Конър и Джо Лок с писателката Алис Осеман, заедно с надписа "И това е финала на "Heartstopper" сезон 2... à bientôt!"

Френската фраза, преведена като "до скоро", има смисъл, като се има предвид, че актьорският състав е бил забелязан да снима в Париж. Плюс това, "Heartstopper" е базиран на поредица от романи за млади хора от Алис Осман, а в книгите героите се отправят към Града на любовта. Осман също се появи в Instagram по това време, за да каже на последователите си: "Това е краят на "Heartstopper" сезон 2! Бяха невероятно интензивни няколко месеца на снимачната площадка с много нови предизвикателства за актьорския състав и екипа, но всички се справиха с тези предизвикателства с такива страст, умения и решителност. Огромни благодарности на всеки член на актьорския състав и екипа — всички работиха невероятно усилено и дадоха всичко от себе си. Този сезон ще бъде вълшебен!"

Още през юни 2022 г. Netflix обяви, че шоуто е подновено не само за втори, но и за трети сезон. Първият сезон адаптира първите два тома на "Heartstopper", а вторият сезон се фокусира върху третия том. Осман планира пети и последен том от поредицата (очаква се да излезе през декември), но все още не е ясно дали последните две книги ще бъдат включени в трети сезон на шоуто или дали Netflix ще даде на поредицата четвърти сезон. 

Преди Netflix да обяви подновяването на "Heartstopper", творческият екип на шоуто намекна къде ще продължи поредицата. "Определено ще искам да вмъкна темите за психичното здраве, защото това е нещо, което е наистина важно в книгите", каза Осман пред Digital Spy през април 2022 г. "Предизвикателството да напишеш "Heartstopper" е да изследваш тези по-тъмни проблеми, като същевременно запазиш тонът толкова оптимистичен и обнадеждаващ. Но ми харесва да мисля, че е възможно [смее се]. Усещам, че съм го постигнала в книгите."

Осман също така разкри, че в следващите сезони обхватът на историята вероятно ще се разшири, за да включи някои от учителите, а не само тийнейджърите, които са били в центъра на шоуто досега. "Ще преминем към трети том от книгите. И тогава се случва учителската любов", каза Осман в интервю. "Така че в сериала вече имаме г-н Аджайи, но в книгите има и г-н Фарук, който влиза в том трети. И те имат едно интересно приятелство, което се случва на заден план, което в крайна сметка се превръща в нещо повече."

Ето всичко, което знаем за "Сърцебиене" сезон 2:

Дата на излизане

Във видео, споделено на 24 април 2023 г., Netflix разкри, че вторият сезон на "Heartstopper" ще бъде пуснат на 3 август. Видеото включва кадри зад кулисите и актьорския състав. 

Актьорски състав

Лок играе ролята на Чарли с Конър в ролята на Ник. Останалите от основния актьорски състав също се завръщат за сезон 2, включително Уилям Гао като Тао, Ясмин Фини като Ел, Корина Браун като Тара, Кизи Еджъл като Дарси, Тоби Донован като Айзък, Джени Уолсър като Тори, Себастиан Крофт като Бен и Реа Норууд като Имоджин. Носителката на Оскар, Оливия Колман, също играе майката на Ник, Сара, в сериала.

Шоуто също така обяви по-рано нови членове на актьорския състав за втори сезон: студентката на Хигс Сахар Захид (Лейла Хан), по-големият брат на Ник, Дейвид Нелсън (Джак Бартън); Студентът на Трухам Джеймс Макюън (Брадли Ричс); и учителят на Трухам г-н Фарук (изигран от Нима Талегани). 

Книга и сюжет

"Heartstopper" е базиран на едноименните романи на Осман, но има доста промени, така че знаем малко от това накъде ще се насочи шоуто. Осман казва, че новият сезон е базиран на том трети от поредицата. 

Конър казва във видеоклипа за обявяване на датата на втория сезон на "Heartstopper", че новата част е "просто различно настроение от сезон първи".

Що се отнася до сюжетите на сериала, има романтика между Ник и Чарли, които започват да се изправят пред света заедно като двойка. Има и връзката между Тара и Дарси, които са се сблъскали със собствените си уникални препятствия в училище за момичета. Освен това има нещо между Ел и Тао, най-добри приятели, които може би са нещо повече. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay