Тази лимонова торта може да ви изглежда скучна, но всъщност е страхотна! Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
За блатовете:
Спрей за готвене
2 ч. + 3 с. л. брашно
1/4 ч. + 1 1/2 ч. л. царевично нишесте
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 ч. масло
2 ч. л. лимонова кора
1 1/2 ч. захар
1 ч. мътеница
4 белтъка
1 ч. л. ванилия
За глазурата:
250 грама крема сирене
1/2 ч. масло
5 ч. пудра захар
1 ч. л. ванилия
1/4 ч. лимонов сок
резени лимон и настъргана лимонова кора, за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе 2 тави, като сложите хартия за печене и напръскате със спрей за готвене.
В средна купа разбъркайте брашното, царевичното нишесте, бакпулвера и солта.
В друга купа с помощта на ръчен миксер, разбийте маслото, захарта, лимоновата кора и ванилията, докато станат леки и пухкави. Добавете половината от брашнената смес и разбийте, докато се смеси, след това изсипете мътеницата и разбъркайте. Добавете останалите сухи съставки и разбъркайте, докато се смесят.
В друга голяма купа с помощта на ръчен миксер разбийте белтъците на сняг. Добавете около една четвърт разбит белтък и внимателно разбъркайте с помощта на гумена шпатула. Добавете останалите белтъци и разбъркайте внимателно.
Разделете тестото в двете тави и печете, докато клечка за зъби, поставена в центровете, излезе чиста, около 35 минути. Оставете да се охлади върху решетка за 10 минути, след това прокарайте нож около вътрешността на тавите и внимателно обърнете блатовете върху решетката, за да се охладят напълно.
Направете глазура: В голяма купа с помощта на ръчен миксер разбийте крема сиренето и маслото. Добавете пудрата захар и разбийте до гладка смес, след това добавете ванилия и лимонов сок.
Сглобете тортата: Наредете тортата, като слагате блат, след това крем, отново блат и завършете с крем. Гарнирайте горната част на тортата с резенчета лимон и лимонова кора.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |