Клатим си краката

Как да намалим умората в офиса

Клатим си краката

Работата в офис, дългото стоене на един и същи стол, макар снабден с всички възможни удобства (за масажор е твърде дръзко да си мечтаем), взирането в монитора ни карат да се чувстваме като скърцащо дюшеме. Болки в гърба, врата, ставите. Не, това не е реклама на гел-болкостоп-нещо-си. Нарича се осемчасов работен ден, в който най-голямото физическо натоварване е кликането с левия бутон на мишката.

Наскоро обаче четохме за изследване, което предлага решение за старческите оплаквания на млади години. А именно клатенето на краката, небрежно опнати върху бюрото. Мечтата на всеки служител!

Подобно поведение едва ли ще се хареса на шефовете, но оказва се е ефективна стратегия за облекчаване на мускулното напрежение.

Ако все пак не ви се иска да привличате вниманието на висшестоящите или да превърнете обратната страна на красивите си обувки в пейзаж пред погледа на колегата по бюро, винаги можете да направите няколко бързи приклякания във времето за почивка. Упражнения, отнемащи по-малко от минута, но за сметка на това добри за кръвообращението и тонуса.

Също така често сменяйте позата на седеж. Ляв крак върху десен. Десен върху ляв. Двата свити в колената от едната страна, после от другата.

Ако имате да обсъждате някоя идея с колегите, най-добре станете и говорете прави. Разхождайте се около тях. Така и самият контакт със слушащите се подобрява.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 18.11.2011|16:25
Освен че се чувствам тотално схваната, започва да ме боли и дясната ръка, с която държа мишката. Да не говорим колко са изморени очите ми вечер след дългото взиране в монитора. Чувала съм, че за да не ни се схващат краката, столът трябва да бъде така нагласен, че те да застават на ъгъл 90 градуса.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay