5 причини, поради които имате целулит

И как да го предотвратим

5 причини, поради които имате целулит

Всяка жена се притеснява, когато забележи по краката и дупето си целuлит. Веднага започва да си въобразява, че е дебела. Истиnата е, че целулит имат и слабите жени. Защо се появява той? Ние ще Ви посочим причините за появата му, защото когато човек е информиран може да предприеме крачки за решаване на проблема.

По наследство - За съжаление ние взимаме от родителите си не само хубавите и правилни черти. Включително можем да наследим и целулит. Не се предавайте! Има начин да се борите с него. Когато сте предразположени към него е по-трудно, но не е невъзможно. Трябва да наблегнете на редовните физически тренировки и да ограничите солта и захарта.

Лошото кръвообращение - То също е възможа причина за появата на целулит. Това, което можете да направите, е да наблегнете на физическите упражнения и също така да избягвате топлото и да не се обличате с много впити дрехи, които ще влошат усещането за тежест в краката.

Хормоните - Женските хормони естроген и прогестерон улесняват съхраняването на мазнини и разширяването на кръвоносните съдове. Ето защо жените страдат повече от мъжете от целулит.

Вредните навици - Както казахме, дори и слабите жени могат да имат целулит. Това е така, защото те си позволяват да ядат неконтролируемо много захар, сол, алкохол и да водят застоял начин на живот. Следете за здравословното си меню, за да нямате досадната портокалова кожа.

Не пием достатъчно вода - Има схващане, че щом задържаме вода, то трябва да намалим приема й. Не е така! Не се лишавайте от водата.

Сега, когато знаете причините, вече нямате оправдания!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay