8 ГРЕШКИ в почистването на лицето, които ВСИЧКИ допускат

8 ГРЕШКИ в почистването на лицето, които ВСИЧКИ допускат
Canva

Почистването на лицето е решаваща стъпка в рутинната грижа за кожата, която помага за премахване на мръсотия, масло, мъртви кожни клетки и грим. Въпреки това, много хора допускат често срещани грешки, които могат да навредят на здравето и външния вид на кожата им. Ето някои основни грешки, които трябва да избягвате:

Използване на неподходящи продукти: Изборът на почистващ продукт, който е твърде агресивен или съдържа агресивни химикали, може да причини дразнене, зачервяване и дори да наруши pH баланса на кожата ви. Изберете нежен, некомедогенен почистващ препарат, подходящ за вашия тип кожа.

Пренебрегване на влажната кожа: Почистването на лицето трябва да се извършва върху мокра кожа, тъй като това помага за отваряне на порите и позволява по-добро почистване. Въпреки това, много хора пропускат тази стъпка и директно нанасят почистващия препарат върху суха кожа.

Твърде енергично търкане: Силното търкане или използване на груба кърпа може да причини микротравми на кожата, водещи до възпаление и преждевременно стареене. Вместо това използвайте нежни, кръгови движения с пръсти и потупване с кърпа, за да потушите излишната влага от кожата си.

Пропускане на ексфолирането: Редовното ексфолиране помага за премахване на мъртвите кожни клетки и насърчава обновяването на клетките. Въпреки това, много хора забравят да ексфолират, което води до натрупване на мръсотия и мъртви кожни клетки по повърхността на кожата им. Използвайте ексфолиант за лице веднъж или два пъти седмично, в зависимост от типа на кожата ви.

Не изплакване на почистващия препарат: Важно е да изплакнете почистващия препарат старателно, за да премахнете всички замърсявания и остатъци. Много хора пропускат тази стъпка, оставяйки следи от почистващия препарат върху кожата си, което може да доведе до сухота и дразнене.

Използване на гореща вода: Горещата вода може да причини сухота и раздразнение на кожата, което я прави по-податлива на увреждане. Вместо това използвайте топла или хладка вода, когато почиствате лицето си.

Честа употреба на кърпи: Използването на една и съща кърпа или гъба за лице може да пренесе бактерии и масло обратно върху кожата ви, което води до акне и други кожни проблеми. Уверете се, че използвате чиста кърпа или гъба всеки път, когато почиствате лицето си.

Неподходящо време за почистване: Почистването на лицето сутрин може да премахне естествените масла от кожата ви, което я прави по-податлива на сухота и дразнене. Най-доброто време за почистване на лицето е вечер, преди лягане, за да премахнете натрупаната през деня мръсотия и грим.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay