Всекидневни навици, които ще подобрят състоянието на кожата ви

Всекидневни навици, които ще подобрят състоянието на кожата ви

какво ли не правим, за да помогнем на кожата си да изглежда добре. Но понякога ключът към красивото и здраво лице не е изобилието от козметика, което ползваме всекидневно. За да възстановите добрия вид на кожата си трябва да приложите няколко съвсем прости навика, които са и напълно безплатни.

Ето кои са те:

Лицев масаж

Това е напълно безплатен ритуал в грижата за кожата, който значително ще подсили нейното сияние. Отнема само няколко минути, с правилните движения ще засилите кръвообращението и ще премахнете токсините, като ги дренирате през лимфната си система. Това ще ви помогне да се отървете от подпухналостта на лицето си и да повдигнете контурите на скулите си. Обичаме да го правим всяка сутрин, за да а) да се събудим; б) да се преборим с всяко сутрешно подпухване и в) да извайваме и стягаме мускулите на лицето си.

Всекидневни навици, които ще подобрят състоянието на кожата ви

Как да го направите: Прекарайте пръстите си по лицето си в посоката, показана на диаграмата по-горе, за да стимулирате притока на кръв и за да осигурите на мускулите на лицето си повече кислород. Ако искате да вдигнете нивото, можете да използвате инструмент Gua Sha - тези камъни несъмнено са една от най-ефективните техники за повдигане и контуриране, които можете да прилагате у дома.

Всекидневни упражнения

С редовните упражнение не само ще изглеждате и ще се чувствате по-здрави, но и кожата ви ще се възползва от това! Тренировките засилват притока на кръв, което увеличава обновяването на клетките на кожата и ускорява процеса на премахване на токсините, утежняващи кожата. Освен това е естествен подобрител на настроението и средство за борба със стреса, тъй като освобождава ендорфини (хормони на щастието) в мозъка.

Упражненията в продължение на тридесет минути на ден ще подобри ума, тялото и, разбира се, кожата ви. Не забравяйте, че стресът повишава нивата на кортизол в тялото ви и този хормон предизвиква увеличаване на омазняването, като по този начин повишава шансовете за задръстване на кожата, което може да доведе до пъпки. 

Редовен сън

Може и да звучи банално, но не можем да отречен, че добрият сън е ключът към по-здраво и красиво тяло. Докато спите, метаболизмът на кожата ви работи извънредно, възпроизвеждайки клетките в кожата, за да може тя да се възстанови по-ефективно. Така че, ако не спите достатъчно, кожата ви бива лишена от този момент. Сега разбрахте ли защо го наричат сън за красота? В идеалния случай трябва да спите по осем часа на нощ, за да се събудите добре отпочинали.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay