Как да използвате масло от гроздови семки върху кожата си?

Как да използвате масло от гроздови семки върху кожата си?
unsplash

Освен че е страхотен плод, гроздето всъщност има още много приложения. Разбира се едно от любимите ни неща е гроздовите зрънца да бъдат превърнати във вино, но този плод също има свойства, които могат да бъдат от полза за кожата.

Маслото от гроздови семки има овлажняващо, успокояващо и възстановяващо свойство.

Как да използвате масло от гроздови семки върху кожата си?unsplash

Научете повече за маслото от гроздови семки и как да го използвате върху кожата си:

Какво представлява маслото от гроздови семки?

Маслото от гроздови семки е масло, което се извлича от семките на гроздето. То е пълно с омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, които овлажняват кожата, но дерматолозите го обожават, най-вече защото може да се използва върху всички типове кожа и има минимални странични ефекти. Също така помага за намаляване на зачервяването и стимулира производството на колагена. 

Какви са ползите от маслото от гроздови семки за кожата?

Въпреки че може да се използва главно за овлажняване, успокояване и възстановяване на кожата, маслото от гроздови семки също е некомедогенно (което означава, че няма да запуши порите ви) и действа като антимикробно средство, като отблъсква бактериите, които могат да причинят пъпки и други състояния като розацея и екзема. 

Има данни, които показват, че маслото от гроздови семки има антимикробни свойства, така че се използва от някои хора като естествено средство за лечение на състояния като микоза или пърхот. 

Някои дерматолози също казват, че маслото от гроздови семки може да помогне за намаляване на появата на фини линии и бръчки, тъй като съдържа много витамин Е, който предпазва от свободните радикали, които могат да ускорят процеса на стареене.

Какви са страничните ефекти на маслото от гроздови семки?

Маслото от гроздови семки има много минимални странични ефекти и е много нежен вариант за хора с чувствителна кожа. Повечето хора могат да използват маслото без притеснение, но както при всяка нова съставка, добре е да направите тест върху кожата. 

Как да използвате маслото от гроздови семки?

В днешно време използването на масло от гроздови семки – или която и да е съставка всъщност – е доста лесно, тъй като можете да го намерите в десетки продукти. Добре е да го нанасяте върху чиста кожа във вашата сутрешна или вечерна рутина. Ако се опитвате да се борите с акне или петна, можете да нанасяте по-концентрирани продукти или чисто масло върху проблемните зони. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay