Махмурлукът е враг №1 на кожата - как да се справим

Махмурлукът е враг №1 на кожата - как да се справим

Идват празници и всички отлично знаем какво следва! Ще хапнем малко повече, ще попрекалим с чашката и всичко това ще се отрази на вида на нашата кожа. Махмурлукът е нашият враг номер едно, който ни причинява невъобразим дискомфорт, но всъщност не си даваме сметка за неблагоприятните му влияния върху кожата.

Най-често срещаният и лесен за разпознаване  признак на махмурлук  е силната подпухналост около очите, тъй като алкохолът причинява задържане на вода. Освен това, алкохолът причинява дехидратация. Тя може да спре влагата и да накара кожата да изгуби своя блясък и дори да направи фините линии и бръчките по-изразени. Освен това, ако вече имате заболяване на кожата, алкохолът може да влоши нещата. За някои хора, които са склонни към розацея, алкохолът може да увеличи зачервяването и да доведе до потенциални обриви.

Махмурлукът е враг №1 на кожата - как да се справимPexels

За да настроите кожата си в режим възстановяване, пийте много вода преди и след пиене и на следващата сутрин. След това използвайте продукти за подпомагане на рехидратирането на кожата. Козметиката с хидратиращи съставки като хиалуронова киселина също могже да се пребори със сухата или дехидратирана кожа поради консумация на алкохол. Друг начин за намаляване на подпухналостта е да направите свой собствен лимфен масаж, който също ще помогне за увеличаване на циркулацията. Разтрийте лицето си под очите и бузите с кръгови движения. Можете също така да използвате ролер за лице и да прилагате компреси с лед върху подутите области.

И накрая, бъдете нежни към лицето си - когато се миете и избягвайте ретинол, докато кожата ви се възстановява. След упптребата на алкохол вашата кожа е чувствителна и дехидратирана. Просто използвайте нежна естествена грижа, която е активна, но не сенсибилизираща вашата липидна бариера.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay