Красота от кухнята. Масаж с лъжица!

Вълшебства с лъжица

Красота от кухнята. Масаж с лъжица!

Знаете ли, че освен в кухнята, лъжицата може да е прекрасен помощник и в разкрасяването и релаксиращите процедури? Спомнете си как бабите ви са слагали изстудена лъжица върху подутото ви коляно или появил се от удар хематом. Болката минаваше по-бързо от обикновено, нали? За това се е сетил и немският лекар Рене Кох, който въвел употребата на лъжицата в козметологията, масажните техники и алтернативаната медицина.

Лъжиците, които се използват за масаж могат да бъдат всякакви - големи и по-малки, в зависимост от третираното място; нагряти или студени при различните техники и търсените резултати; както и в комбинация с масажни масла. Самият д-р Кох изпробва полезното действие на метала върху кожата си като прави масаж на малките бръчици около очите си и постига изумителен ефект.

Масажът с лъжица днес има много широко приложение, но едно е обединяващото - движението задължително трябва да е кръгово и по часовниковата стрелка. Има и вариант, в който се използват две лъжици, като първата се върти в кръг около мястото, от ляво на дясно, а втората - в обратната посока и с по лек натиск.  

 

Как да използвате?

Изварете лъжиците в топла вода и мек лосион за тяло, който можете да поставите във водата. Хубаво е приборите да са сребърни. Можете да третирате с тях цялото си тяло, както и лицето, имайте предвид, че малката им площ ги прави супер подходящи за масаж на лицевите мускули и малките околоочни бръчици.  Освен това, те могат да играят роля на масажор, който да спомогне абсорбирането на пълния ви с вълшебни съставки околоочен крем. Не е необходимо да влагате сила в масажа, ролята на лъжицата е да изглажда неравностите с помощта на леки и плавни движения, повторени многократно.

Как действа?

Масажът на Кох идва в помощ при справянето с целулита и неравностите по кожата, заличава следите от умора по лицето и е враг номер едно на торбичките под очите и пигментните петна. Освен, че има мигновен ефект, масажът е особено релаксиращ и приятен. Хубавото е, че можете да се масажирате почти по всяко време и навсякъде - докато гледате филм или си почивате, слушайки музика.

Кога да го правим?

Масажът може да се прави редовно, дори всеки ден и, както се убедихте, не изисква кой знае каква предварителна подготовка. Според специалистите най-ползотворното време да грабнете лъжицата е сутрин, когато кожата ви чиста и отпочинала. Хубав старт на деня, не мислите ли?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay