Натуралните продукти, които наистина действат

Натуралните продукти, които наистина действат

Голяма част от биокозметиката, разбира се, добре формулираните продукти, имат наистина впечатляващ ефект и са по-съвместими с кожата и косата в сравнение с традиционната козметика. Натуралният състав на иновативните продукти еЛек ги прави подходящи дори за много чувствителна кожа - при бебета, деца, а в някои случаи дори при бременни или кърмещи жени. 

Дар от природата са натуралните и етерични масла, естествените консерванти и антиоксиданти, които сме подбрали така, че да са съвместими с кожата. Вместо да бъдат третирани като чужди вещества, растителните съставки се абсорбират в горните слоеве на кожата, където могат да бъдат метаболизирани от тялото. Съчетани подходящо, те са с ясно изразен регенериращ ефект. Висококачествените растителни масла и суровини НЕ съдържат химически съставки и изкуствени аромати. От древни времена хората са извличали масло от енергийните депа на растителна основа и са ги използвали за успокояващи масажи и грижа за кожата. Терапевтичните ползи от растителните масла също са документирани в медицината от векове.

Натуралните продукти, които наистина действат

Натуралните и органични козметични продукти ИЗКЛЮЧВАТ определени съставки като петролати, синтетични сгъстители, ихтиотоксични емолиенти (токсични за рибите), минерални масла, силикони, вазелин, карагенан, фталати и др. Ние от еЛек правим сериозна разлика между нефтопроизводните парабени и натуралните растителни масла, чиито химически състав е близък до човешката кожа и нейната мазнина.

Натуралните продукти, които наистина действат

Друг плюс, който си заслужава да се спомене е, че еко и био продуктите са по-концентрирани и богати на активни съставки, което означава, че се нанася количество в пъти по-малко в сравнение с традиционните кремове, което прави натуралните и органични продукти особено икономични.

Редовното използване на натурална козметика с активни съставки, в комбинация с масла с антиоксидантни свойства, противодейства на процесите на стареене, преждевременното повяхване, образуване на бръчки и пигментни петна. Вложени в козметичния крем, тези активни съставки подпомагат образуването на нови клетки и регенерацията на кожата, което е отлична грижа за кожата.

Натуралните продукти, които наистина действат

Говорейки за натурални и органични козметични продукти си струва да обърнем внимание на билките. Интересът към Природата и в частност към билките е в основата на нашата дейност. България е изключително богата на множество лечебни растения. Всеизвестно е правилото – действието на билките и природните ресурси е най-силно върху човека, ако произходът им съвпада. Може би най-чудодейната българска билка е Живовляк. Освен, че има кръвоспиращи и антибактериални свойства и ускорява зарастването на рани, Живовлякът помага на Природата, като подхранва почвата с корените си. Струва си да споменем и жълтия кантарион, лекуващ изгаряния, великият и така обичан Невен – верният помощник при всяко нараняване.

Натуралните продукти, които наистина действат

Детайлно разучихме и особено наблягаме на изпитаната във времето технология, старият метод, наречен "маслено извличане". При него прясно набрани или изсушени билки се накисват в различни натурални масла, за да им отдадат цялата си сила. След определено време се извършва специално филтриране и тъй като комбинацията от масла и билки има консервиращ ефект, използването на химични консерванти просто не се налага. Усвоявайки този метод ние избягваме използването на екстракти.

Натуралните продукти, които наистина действат

В лабораториите на еЛек работим с повече от 1000 различни видове суровини, флорални и етерични води, натурални и етерични масла, органични смоли и восъци, различни активни съставки за влагане в козметичните ни продукти. Всяка една съставка, вложена в крайния продукт притежава сертификат, удостоверяващ биологичния ѝ произход. Синергията е ключова. Масла с допълващи се ефекти и молекулярни състави постигат значително по-добри въздействия спрямо действието им по единично, или неподходящо съчетани. За създаването на козметичен продукт е нужна формула, а не рецепта. Тук именно изпъква ролята на прекрасният ни екип от специалисти-формулатори, без които нямаше да има продуктите на еЛек.

Натуралните продукти, които наистина действат

В това е смисълът да произвеждаме натурална и органична козметика, където е задължително в готовия продукт да се използват само суровини с ясен органичен произход, с вложени много повече безценни съставки, отколкото в конвенционална промишлена козметика. Освен, че използваме само органични съставки, които не подлагаме на агресивна термична обработка, всички наши козметични продукти се предлагат в рециклируеми и биоразградими опаковки.

Натуралните продукти, които наистина действат

Нашият съвет е да се обръща внимание на състава на козметиката, а не само на акцентираните активни съставки, за да можем да ѝ се доверим напълно!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay