Кои са най-полезните храни за вашата коса?

Какво трябва да хапвате по-често, за да имате блестяща грива?

Кои са най-полезните храни за вашата коса?

Всички дами искат да имат здрава и блестяща коса, защото няма по-красив аксесоар от една буйна и лъскава грива. Красивата коса дава на жените повече самочувствие и ги кара да се чувстват по-атрактивни. Но здравата коса е доста трудна за постигане мечта, защото ежедневно третираме косите си с какви ли не продукти, които я увреждат.

Красивата коса няма нужда само от скъп шампоан и балсам, за нея е много важна и вашата диета. При косата е като при кожата - трябва да се храните здравословно, за да получите добри резултати. Днес ще ви разкрием кои са храните, които ще помогнат на косата ви да бъде по-здрава и красива!

Орехи
Орехите са най-добрите приятели на косата ви. Те съдържат голямо количество омега-3 мастни киселини, цинк, желязо, витамин Б и много протеини. Те съдържат и витамин Е, който предпазва клетките от увреждане. Една шепа орехи на ден е достатъчна доза, с която да подхраните косата си.

Кои са най-полезните храни за вашата коса?

Яйца
Яйцата са страхотен източник на биотин - витамин, който е отговорен за растежа на косата и цялостната здравина на скалпа. В яйцата има и витамин Б12 и много протеини, които заздравяват косата още от корена и я подхранват. Ако използвате яйцето под формата на домашна маска, то ще направи косата ви по-мека и блестяща.

Сьомга
Според експертите сьомгата е една от най-полезните храни за нашата коса. В нея има много протеини и рибено масло, които укрепват косата и забързват растежа ѝ. Рибата е много полезна не само за косата, но и за целия ви организъм и трябва да я включвате в менюто си по-често.

Кои са най-полезните храни за вашата коса?

Горски плодове
Малини, къпини, боровинки - няма значение към кой горски плод ще се ориентирате. Всички имат високо съдържание на биотин и антиоксиданти, които предпазват краищата на косата от изсушаване, цъфтеж и обезцветяване.

Авокадо
Авокадото е познато като храна, която е полезна за ума и сърцето, но се оказва, че е много полезно и за косата. Още в Древен Египет е било използвано за борба с косопада. Този плод укрепва и подхранва косата ви чрез своето олио, което съдържа много витамини и минерали.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay