В последните години значението на думата "кифла" претърпя леки промени и модификации. Вкусното десертче се превърна в олицетворение на един особен тип жени, но това не би могло да ни попречи да продължим да похапваме тестеното изкушение.
Необходими продукти за 15-20 броя:
250 г маргарин
100 г захар
1 яйце
1 бакпулвер
100 г кокосови стърготини
400 г брашно
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от брашното, маргарина, захарта, яйцето и бакпулвера. Добавете кокосовите стърготини и го оставете да втаса за около половин час.
Разточете тестото и го нарежете на триъгълни части, които да оформите като кифлички. Сложете ги в предварително омазнена тава и ги сложете за печене в предварително загрята на 200-220 градуса. Изчакайте да добият лек кафеникав загар и тогава ги извадете.
Сервирайте охладени в компанията на неделно кафе.
29 | 0 |