Коледа наближава и е време да се замислим за празничната трапеза и най-вече - за десерта, защото той е любимата част от вечерта за малки и големи. Днес в нашата рубрика "Коледни вкусотии” ще ви покажем как да си направите малки тиквени пайове.
Те са идеални за завършек на всяка една вечеря. Фактът, че приготвяме не един цял, а много малки пайове, помага в мисията всеки един от гостите да опита от тези вълшебни хапки. Вижте как да си ги приготвите.
Необходими продукти:
2 готови кори за пай
3 яйца
1 пакет крема сирене
половин ч.ч. бяла захар
1 ч.ч. консервирана тиква
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. подправка за тиквен пай
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175 градуса.
2. Развийте всяка кора върху набрашнена повърхност и я нарежете на 12 приблизително 7-сантиметрови кръгли части. Поставете всяка част в формичка за пай (става и такава за мъфин).
3. Отделете белтъка от едно яйце и го поставете в малка купа. Разбийте, докато не стане на пяна. Намажете краищата на всеки от 24-те пайа. Жълтъка поставете в купа заедно с другите две яйца и разбийте.
4. Добавете крема сиренето, захарта, тиквата, екстракта от ванилия и подправката за пай към разбитите яйца и разбъркайте до получаване на пълнеж. Напълнете всяка формичка с около 2 супени лъжици пълнеж.
5. Печете около 15 минути, докато крайчетата на пайовете станат в златист цвят, а пълнежът не се разлива. Изчакайте да изстине и след това сервирайте.
За още кулинарни идеи и вкусни рецепти, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |