Колко килограма можете да качите на ден?

Възможно ли е да напълнеете за един ден? Нека разберем.

Колко килограма можете да качите на ден?

Мислите ли, че можете да надебелеете за ден или загубата на тегло може да бъде саботирана с един ден преяждане?

Математика на наддаването? Почти е невъзможно да усетите някаква разлика в теглото си от еднократно преяждане. Ако сте свидетели на колебания в теглото си, те най-вероятно са причинени от задържане на вода, причинено от прекомерна консумация на сол. Ако направите изчислението, тогава 453 грама (един килограм) телесни мазнини са равни на 3500 калории. Така че, за да качите дори 500 грама тегло, ще трябва да консумирате 3500 калории наведнъж. Това би било абсурдно огромно количество храна и невъзможно за човек да изяде едновременно.

Какво казва науката? Може би сте чували повечето хора да казват, че са качили 5 килограма по време на празничния сезон, в действителност повечето хора качват само 1 килограм. Преяждането веднъж със сигурност не води до увеличаване на теглото. Но може да доведе до подуване на корема, лошо храносмилане и задържане на вода. Така че, най-добре е да се храните умерено, дори ако любимото ви ястие се сервира пред вас. Не е нужно да се чувствате виновни с преяждането за кратко време, тъй като това няма да повлияе на теглото ви. Просто не го превръщайте в навик. Има няколко неща, които можете да направите за облекчаване на проблеми, свързани със стомаха след преяждане.

Пийте много вода: Водата помага за изхвърлянето на токсините от тялото ви и поддържа тялото ви хидратирано. Помага ви да преодолеете проблема с подуването на корема, да подобрите настроението си и да балансирате апетита си.

Яжте храни, богати на фибри: Яденето на храни, богати на фибри, след консумация на мазна и пикантна храна може да осигури облекчение от подуване на корема и запек. Пробиотикът, лимонът, спанакът са някои добри възможности. Също така, опитайте се да избягвате сладки напитки на следващия ден.

Упражнения: Изпотяването е един от най-добрите начини да намалите чувството за вина и да изгорите малко калории. Включете и някаква лека физическа активност като бягане, джогинг.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay