Истинските ни приятели са двойно по-малко от тези, които имаме във Фейсбук

Приятели, но не във Фейсбук

Истинските ни приятели са двойно по-малко от тези, които имаме във Фейсбук

В реалния живот имаме двойно по-малко приятели, отколкото са регистрираните ни в социалната мрежа, показва проучване на британски учени.

 

Изчисленията на експерти показват, че модерната жена има средно 121 виртуални приятели, но в действителност бройката им намалява до 55 души. В същото време с приятелите си от мрежата жените комуникират много по-често, отколкото с реалните си дружки.

 

Друга тенденция разкрива, че представителките на нежния пол са по-честни, открити и самоуверени във виртуалното общуване. Много от жените използват интернет, за да комуникират със скъпи хора, които са в друг град или държава. Резултатите показват, че 23% от момичетата предпочитат да дадат своя имейл или псевдоним в социалната мрежа и само 5% са склонни да дадат телефонния си номер. 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 16.05.2011|11:36
Всеки може да ти е приятел във Facebook, но в реалния живот приятелите ни всъщност са много малко. Аз лично много се дразня, когато хора ми предлагат приятелство във въпросната социална мрежа, а когато се срещнем на улицата и едно "Здравей" не ми казват. Това е нелепо и обидно!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay