Кокосовото масло може да направи чудеса за къдравата коса

Кокосовото масло може да направи чудеса за къдравата коса

Jenite с къдрава коса знаят колко енергия и усилия изисква поддържането ѝ. Процесът за постигане на здрави, блестящи и дефинирани къдрици може да бъде дълъг с различни продукти, обещаващи резултати. Откриването на това, което работи най-добре за вашата коса, може да отнеме много време и е скъпо начинание, но въпреки това е важно, ако грижата за косата е приоритет. Кокосовото масло може наистина да промени нещата, след като го добавите към вашата рутина.

Вероятно сте чували за всички тези масла, които хората използват за косата си, всяко със собствено предназначение и инструкции как да го прилагате. Кокосовото масло се откроява по различни причини, но една от най-значителните е, че то е наистина полезно за вашата коса. Той е страхотен овлажнител, предпазва скалпа ви от бактерии и много други. Важно е да разберете какъв тип кокосово масло и кога да го прилагате, а използването му може да накара косата ви да изглежда и да бъде здрава и красива.

Какви са ползите му?

Кокосовото масло е популярно със способността си да овлажнява косата. Лауриновата киселина, естествено срещаща се мастна киселина, позволява на косата да абсорбира кокосовото масло в корена, вместо просто да остава на повърхността, както правят някои други масла. Това създава трайна влага и дори може да помогне за възстановяване на загубата на протеин. Хората със суха коса могат да се възползват особено от кокосовото масло. Освен това то е чудесно за разплитане на къдриците. Дамите с чуплива и къдрава коса всекидневно се борят със заплетената си коса, но кокосовото масло може да помогне да направите процеса по-бърз и буквално, много по-гладък.

Кокосовото масло може да направи чудеса за къдравата коса

Когато използвате кокосово масло редовно, подобрявате цялостното здраве на косата си, включително скалпа. Високото му съдържание на наситени мазнини му позволява да успокои раздразнението на скалпа. Кокосовото масло покрива, служейки като естествена бариера за защита на косата и скалпа от бактерии. Що се отнася до самата коса, кокосовото масло може да придаде блясък и да я омекоти.

Не всички кокосови масла са еднакви. Имате органични и неорганични, както и рафинирани и нерафинирани селекции. Когато избирате такъв, винаги избирайте органичния и нерафиниран вариант. Докато процесът на рафиниране изчиства примесите, той също така премахва много от хранителните вещества, които иначе биха могли да бъдат усвоени.

Как да го прилагате?

Има различни начини за прилагане на кокосово масло, които зависят от това как искате да го използвате. Ако искате да овлажните косата си с него, интегрирането му като стъпка преди шампоана е ефективен вариант. Един от начините да получите най-много ползи е да го оставите да подейства за една нощ. Масажирайте разтопеното кокосово масло в скалпа, преди да го нанесете на части върху останалата част от косата. Увийте косата си с кърпа или шапка. На следващия ден можете да го измиете с шампоан, преди да продължите с нормалната си рутина за коса. Този метод не позволява на шампоана да лиши косата от влага и вместо това я запечатва.

Можете също така да използвате кокосово масло, за да подобрите блясъка на вашите къдрици. Този метод е прост: добавете го към ежедневния си овлажнител или балсам без измиване, след което го нанесете върху косата си. Използването на кокосово масло като средство за разплитане е също толкова лесно: добавете малко вода към косата си, след което нанесете кокосовото масло. Можете да използвате или пръстите си, или гребен с широки зъби, за да разплетете къдриците от краищата до корените.

За да предотвратите къдренето, можете да добавите кокосово масло към косите си като последна стъпка от рутината си. Така че, след като нанесете овлажнителя или балсама без измиване и къдриците ви са оформени по ваш вкус, втрийте малко количество кокосово масло върху ръцете си и го добавете към къдриците си. 

4 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay