Колко често се нуждаете от подстригване за перфектен външен вид, въз основа на вашия тип коса

Колко често се нуждаете от подстригване за перфектен външен вид, въз основа на вашия тип коса

Ако подстригвате косата си твърде често, това може да ви попречи да си пуснете дълга коса. Ако пък подстригвате косата си твърде рядко, косата ви може да се превърне в слама. Но колко често е "често" и колко рядко е "рядко"? Най-доброто нещо, което можете да направите, е да подстригвате косата си според вида й.

Ето колко често трябва да се подстригвате в зависимост от текстурата на косата си:

1. Къдрава коса

Този тип коса всъщност може да изчака малко по-дълго, преди да я подстрижете. Това е така, защото дори когато започне да расте, няма да изглежда много по-различно. Ако искате да оставите косата си да расте, подстригвайте я на всеки 6 месеца. Но ако искате да запазите дължината и прическата си, подстригвайте я на всеки 3 месеца.

2. Чуплива коса

Чупливата коса обикновено е доста суха. Ето защо, ако имате чуплива коса и искате да поддържате къдриците си, препоръчително е да я подстригвате веднъж на всеки 6 до 12 седмици. В случай, че косата ви е повредена или боядисана, би било по-добре да я подстригвате всеки път, когато я боядисвате. Така ще предотвратите прекомерното изгаряне на краищата.

Колко често се нуждаете от подстригване за перфектен външен вид, въз основа на вашия тип коса

3. Права коса

Фината коса може през повечето време да бъде изтощителна за поддържане. Всъщност можете да изглеждате невероятно и изведнъж ще се събудите и ще видите всичко изкривено. Ключът към добре поддържаната права коса е да я подстригвате често, без да подстригвате много. За най-добри резултати се подстригвайте веднъж на 10 седмици или 3 месеца, за да поддържате косата си под контрол.

4. Гъста коса

Гъстата коса не се нуждае от подстригване по-дълго време. Добре е да подстригвате косата на всеки 6 месеца. 

5. Тънка коса

По-тънката коса е склонна към потенциално накъсване. Плюс това може бързо да загуби формата си. Така че, за да запазите формата и за да предотвратите повреда, е добре да я подстригвате на всеки 2 месеца.

Колко често се нуждаете от подстригване за перфектен външен вид, въз основа на вашия тип коса

6. Увредена коса

Ако косата ви е склонна да цъфти, използвате преса или маша или я боядисвате редовно, по-добре е да я подстригвате веднъж на 8 седмици (6-12 седмици). Това ще помогне на косата ви да остане по-здрава. Честите подстригвания ще помогнат за предотвратяване на пресушаване. Това не означава, че трябва да режете твърде много всеки път, подстригвайте само краищата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay