Предстои ви подстрижка? Задайте си тези 7 въпроса първо

Ще ви помогнат да имате страхотна нова прическа, без да съжалявате

Предстои ви подстрижка? Задайте си тези 7 въпроса първо

Не е тайна, че подстригването може да бъде много страшно. След като оформянето на новата ви прическа може да се окаже, че изглеждате страхотно, но може и да се наложи да се криете вкъщи и да излизате само с шапка, докато косата ви порасне. Промените в прическата не трябва да бъдат толкова стресиращи. Ето защо трябва да знаете точно какво искате, преди да си запазите час за фризьор. Ето няколко въпроса, които трябва да си зададете преди да отидете на фризьор:

За подстрижката:

1.Колко често си правите конска опашка?

Това е ключов въпрос за жените, които обмислят скъсяване на косата. Трябва да обмислите колко често ще искате да носите косата си вързана, защото ако я скъсите прекалено много няма да можете да я връзвате.

2.Колко време сте готови да отделяте за косата си?

Има прически, който изискват време. Например ако си направите бретон, ще трябва да отделяте време всяка сутрин, за да изглежда добре. Повечето къси прически също изискват време за оформяне.

3.Готови ли сте да направите такава промяна с външния си вид?

Трябва да помислите дали наистина искате да направите това, което сте решили. Уверете се, че сте мислили достатъчно дълго, преди да предприемете това действие. Ако това е просто прищявка, има голяма вероятност да съжалявате след това.

4.Съществува ли изобщо прическата, която искате?

Потърсете прическата, която искате. Ако намерите някаква снимка на прическата, която искате много ще улесните фризьора. Освен това ще бъдете сигурни, че може да се направи това, което искате.

За цвета:

1.С кой цвят на косата сте били най-щастливи?

Ако искате да боядисате косата си в цвят, който сте имали и преди, замислете се с кой цвят сте били най-щастливи. Ако не сте имали такъв цвят преди, консултирайте се с фризьора.

2.Какъв цвят е кожата ви през по-голямата част от годината?

Помислете какъв тон е кожата ви през по-голямата част от годината, тъй като е много важно цветовете на косата и кожата да си подхождат. Разбира се, през лятото кожата е по-тъмна, а през зимата по-светла, но изберете цвят, който ще изглежда добре през всеки сезон.

3.Ще имате ли възможност да посещавате фризьорския салон редовно?

Смяната на цвета на косата е отговорна постъпка. Трябва да поддържате този цвят и да се боядисвате редовно. Няма по-грозно нещо от израсналите корени. Ако мислите, че няма да имате възможността да поддържате цвета, по-добре изобщо не го слагайте.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay