7 трика за справяне с най-често срещаните женски проблеми

7 трика за справяне с най-често срещаните женски проблеми

Подбрахме 7 добре познати трикове за красота, които наистина работят и ще ви помогнат най-накрая да се сбогувате с ежедневните си проблеми.

1. Дълбоко хидратиране на косата 

За да имате гладка и блестяща коса на сутринта, без хвърчащи косъмчета, намажете краищата на косата с олио за коса или някакво масло (бадемово, кокосово) и увийте кичура коса с чорап. Оставете го така през нощта и когато свалите чорапите на сутринта, косата ви ще бъде мека и подхранена. 

2. Хвърчаща коса

Често има изключително упорити косъмчета, които просто се отделят от останалата коса и хвърчат в различни посоки. Това са накъсани косми или т.н. "бебешки коси", косата, която расте. 

Можете да укротите тези хвърчащи косми като загладите косата с помощта на конец за зъби. 

3. Закопчаване на цип на гърба 

Ако ви се е налагало да облечете рокля с цип на гърба и не е имало друг човек вкъщи по това време, знаете какво предизвикателство е да се закопчае ципа. Преди да облечете роклята, завържете въженце на ципа. След като облечете роклята, просто хванете въженцето и го издърпайте нагоре. 

4. Перфектни мигли

Искате гъсти и дълги мигли? Преди да сложите спирала, нанесете малко коректор върху миглите си. Това ще помогне на вашите мигли да придобият обем и дължина. 

5. Презрамки на сутиен

Ако ще носите блуза с прекалено дълбоко деколте и презрамките на сутиена ви се виждат, можете да откачите презразмките и да ги закопчаете по диагонал. Така презрамките ще минават в близост до рамото и няма да се виждат.

6. Контуриране на лицето 

Можете да използвате тиксо или някаква друга лента, за да контурирате лицето си по възможно най-добрия начин. Залепете тиксото на бузата, от ъгъла на устните в посока към ухото. Нанесете контуриращ продукт над тиксото. 

След това внимателно нанесете продукт и на мястото, на което е било тиксото, за да няма неестествена граница. 

7. Мазна коса

Ако косата ви непрекъснато е мазна, можете да се справите с това, като изплаквате косата веднъж седмично с ябълков оцет. 

Нанесете го в корените, разтрийте, изчакайте 3-4 минути и изплакнете обилно с вода. 

Това ще балансира pH-то на скалпа, което ще спре излишното омазняване. Ябълковият оцет също има естествени противовъзпалителни свойства, така че успокоява скалпа. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay