Бабини съвети за красота, които действат безотказно

Бабите са истински извор на мъдрост!

Бабини съвети за красота, които действат безотказно

Колкото повече растем, толкова по-често започваме да се вслушваме в това, което имат да кажат по-възрастните от нас. Вече ни е пределно ясно, че опитът е много важно нещо във всяка сфера от нашия живот. Сигурно ви се е случвало да се обърнете за съвет към някоя от бабите си, защото знаете, че те винаги имат някоя тайна рецепта, с която да помогнат.

Възрастните жени са ценен източник на житейски мъдрости и трябва да ги слушаме. Те пазят в себе си и много трикове, свързани с разкрасяването. Едно време не е имало скъпи и луксозни кремове и всякакъв вид козметика. но бабите ни са се справяли доста добре с поддържането на безупречна визия. Вижте няколко разкрасителни трика, които трябва да си откраднете от баба си!

1. Зехтин за подхранване и хидратация
Зехтинът спомага за доброто състояние на кожата и я подмладява. Той ще се погрижи и за сухите ви устни и за по-малките белези от пъпки. Можете да го използвате и за подхранване на краищата на косата.

2. Сода за хляб вместо паста за зъби
Содата избелва зъбите и прави дъха по-свеж. Можете да миете зъбите си с нея от време на време, за да направите усмивката си още по-блестяща.

Бабини съвети за красота, които действат безотказно

3. Сурови зеленчуци за хубава кожа
Може би звучи странно, но всъщност е много полезно за кожата. Всичко, което трябва да направите, е да разрежете картоф или репичка надве и да натъркате лицето си с едната половинка. Зеленчуците, които растат под земята, имат страхотни свойства, които влияят чудесно на здравината на кожата.

4. Не пийте от сламка
Бабите не обичат сламките не заради някоя странна прищявка. Пазете се от сламките, защото благодарение на тях ще получите мимически бръчки около устните си.

5. Избягвайте цигарите
Трудно е да срещнете баба, която да не е против този вреден навик. Бабите са нещо като доктори и могат да ви изнесат лекция за вредата от цигарите по всяко време. Те миришат ужасно, от тях се появяват бръчки и оцветяват зъбите ви.

Бабини съвети за красота, които действат безотказно

6. Спете достатъчно (по гръб)
Още един съвет, който звучи малко странно, но се оказва, че спането по гръб е по-полезно за кожата и за цялостния тонус. Бабите винаги казват, че трябва да си набавяме и поне по 8 часа сън на денонощие!

7. Червени устни
Какъв цвят червило ще видите най-честно върху устните на някоя баба? Червено, разбира се! Бабите знаят много добре, че червените тонове ви карат да изпъкнете и да изглеждате доста по-спретнати.

8. Усмихвайте се!
Да, усмивките причиняват доста бръчки, но това са най-сладките и хубави бръчки, защото са причинени от приятна емоция. Възрастните дами знаят най-добре, че усмивката е най-красивото бижу, което една жена може да носи!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay