Безсънието води до проблеми в любовта

Безсънието вреди и на любовта

Безсънието води до проблеми в любовта

Липсата на сън е сериозно заболяване, което се нуждае от лечение, се подчертава в ново проучване, цитирано от BBC.

 

Естествено това заключение не е ново. Този път обаче проучването, наречено "Проблеми на съня", предполага връзка между безсънието и лошите връзки, липсата на енергия и неспособността да се концентрираш.

 

Около 6 800 души са взели участие в онлайн изследването, което претендира да е най-голямото от този тип във Великобритания.

 

Лошият сън вече е бил посочван като причина за депресии, слаба имунна система и проблеми със здравето.

 

Учените настояват личните лекари да бъдат обучени да разпознават симптомите. Във Великобритания около 30% от хората страдат от безсъние.

 

В изследването е установено, че при хората, които не спят добре, е четири пъти по-голям шансът да провалят връзките си, три пъти по-голяма вероятността да страдат от депресия и проблеми с концентрацията.

 

Доктор Дан Роботъм, провел проучването, вярва, че хората, които имат проблеми със съня, попадат в един омагьосан кръг. Те спят зле и затова започват да страдат от редица здравни проблеми, които още повече пречат на добрия им сън.

 

"Изключително важно е хората да са наясно с начините как да излязат от този порочен кръг и да подобрят съня си", казва докторът.

 

"Необходимо е също работещите в сферата на здравеопазването да могат да откриват случаите на безсънието и да помогнат на хората, които страдат от такъв тип разстройство", добавя той.

 

"Не можем повече да игнорираме проблемите със съня. Защото те влияят на нашето здраве и щастие", допълва професор Колин Еспи, директорът на Глазгоуския университет за проучване на съня.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay