Дефиле на модната писта

Или как да облечем зимните спортове

Вече настъпи сезонът на зимните курорти и снежните спортове. За едни представата стига до бой със снежни топки и спускане с шейни, за други обаче възможностите са малко повече.

Карането на ски и сноуборд отдавна е любимо забавление за малки и големи. Може би очарованието се крие точно във факта, че имаме само няколко месеца да се насладим на екстремното преживяване, вместо цялата година, както е при повечето спортове.

Както всеки спорт, така и зимните изискват специална екипировка. Най-важното ѝ качество е да бъде топла, а останалите зависят от личния ни избор. Трудно е да пренесем модните тенденции на пистата, но пък винаги можем да се заиграем с детайлите и да получим търсения акцент.

И така, ако сте начинаещи скиори или сноубордисти, то са ви необходими четири основни неща: топли дрехи, спортни обувки, каска и очила. Спортната екипировка не е много евтина, но пък винаги можете да заложите на облекло и аксесоари втора употреба.

Плетивата са винаги на мода, особено когато температурите навън са минусови. Затова се чувствайте свободни абсолютно всяка дреха по вас да бъде вълнена. Ако държите на трендовете за сезона, значи вашите цветове тази зима са бежово, черно, бяло, тъмночервено. Типично по коледно пък, можете да изберете дрехи с орнаменти еленчета, снежинки и елхички, които се завърнаха още миналата зима.

Пухкавите ботуши или апреските са идеалното допълнение към зимната ви спортна визия. Макар че ги виждаме все по-често по улиците, смятаме че повече отиват на заснежените пътечки, отколкото на калните тротоари.

Харесваме напластяването на дрехи, а в планината то си е направо необходимо. Сега е моментът да "навлечете" топлите си одежди наведнъж и да не се притеснявате от резултата.

Предлагат се и професионални костюми, които са достатъчно топли и ви спестяват търсенето и съчетаването на дрехи. Те обаче се използват основно от спортисти, чиято работа е вашето хоби.

Най-важният аксесоар, който със сигурност не бива да забравяте, е вашето добро настроение. Защото, без значение дали сте облечени по предпоследна или последна мода, на първо място отивате да се забавлявате. Затова нарамвайте ските, обличайте най-топлите си дрехи и се спускайте по заснежения моден подиум.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay