Дом в борба с килограмите

Идеи за дома, с които да допринесем за красивата фигура

Дом в борба с килограмите

Често не си даваме сметка, но личните ни навици вкъщи оказват голямо влияние върху фигурата. И ако Джон Кехоу, авторът на бестселъра "Подсъзнанието може всичко" е казал, че промяната започва от ума, ние ще добавим: и от дома.

Ако сте решили да направите последни усилия за изваяна фигура преди да се отправите към морето, ето няколко съвета от нас как да засилите ефекта от хранителния режим и фитнеса, като направите дома си "безопасен" за линията си.

От упражнения по време на рекламния блок до чинии в синьо, за да имате по-добър контрол върху порциите - малки промени, които водят към Големите.

Музикално оформление

Слушането на музика ни стимулира, когато тренираме, но може да бъде сериозен дистрактор, когато сме на маса. Мелодията отклонява вниманието, засилва приятното усещане по време на храненето и в резултат удължаваме удоволствието с още малко от това и от онова в чинията. Затова най-добре музикалният фон да бъде по-лежерен и успокояващ, а не активизиращ.

Далеч от погледа, далеч от устата

Често похапваме, не защото сме гладни, а защото вкусното нещо е там, в чинията, и ни предизвиква! Можем обаче да обърнем нещата в своя полза и да си отделяме от порцията, още докато сервираме. Така ще има за по-късно, а най-удачното място за съхранение е хладилникът с голямата бяла врата, която да скрие изкушението.

В същото време можем да сложим "добрите" продукти за нашето здраве на видни места в дома. Така на петия път, когато минем покрай ябълката, тя ще ни се стори по-сочна и вкусна.*

Красиво за дома, добро за здравето


Подправките доказано подобряват метаболизма. Затова аранжирана кошница със стръкчета магданоз, пресен лук, люти чушлета, балсамов оцет, освен че би придала лека екзотика в кухнята, би допринесла за вкусните и здравословни творения.

* ChickTrick: Скрийте шоколадчетата на някое тъкмо и мрачно място

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 21.07.2011|13:46
От 2-3 години спрях да купувам излишна храна, вземам само най-важното. Колкото повече солетки, вафлички и други вредни храни имаме в домовете си, толкова повече ядем и следователно пълнеем. Един от най-добрите и ефикасни начини за поддържане на фигурата е чистенето, затова по-добре да подреждаме апартамента си, отколкото да легнем пред телевизора и да се тъпчем!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay