Червен пипер срещу излишните килограми

Червен пипер срещу излишните килограми

Ако случайно решите да събирате сведения от проведени проучвания, относно отслабване, ще откриете, че има много храни, от които наистина се отслабва. Може да си направите списък и да консумирате само тях, вероятно това трябва да гарантира загубата на поне няколко килограма - грейпфрут, ягоди, канела...

 

От днес вече, може да прибавите в списъка и червен пипер. Не знаем как ще ги съчетаете точно, в общо ястие, но си струва да се опита.

 

Учени от университета Пърдю установиха, че ако към храната се добави малко лют червен пипер, апетитът намалява, особено при хората, които обикновено не използват тази популярна подправка, съобщи БТА.

 

"Установихме, че червеният пипер ограничава апетита и помага да бъдат изгорени повече калории след храненето" - каза Ричард Матс от екипа.

 

От предишни изследвания е известно, че капсацинът - съставката, която придава лютивия вкус на чушките, може да намали чувството за глад и да увеличи изразходването на енергия. Необходимите количества люти чушки обаче не са реалистични за повечето хора.

 

Новото изследване е измерило ефекта на 1 гр червен пипер (половин лъжичка). Това количество овкусява приятно храната за повечето хора.

 

В 6-месечното изследване са участвали 25 доброволци без наднормено тегло. 13 от тях са получавали червен пипер с храната. Резултатите показват, че подправката увеличава телесната температура и така се изгарят естествено повече калории.

 

Когато човек свикне с червения пипер обаче, ефикасността му намалява. Добре е той да се приема като подправка, а не под формата на хапчета, защото вкусът също се отразява на храносмилането.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 27.04.2011|12:33
Червеният пипер е любимата ми подправка. По принцип не съм любителка на лютата храна, но когато е леко подлютена ми харесва. Ще изпробвам по-често да я добавям към менюто си, да видя какъв ще е ефектът от нея.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay