Как да запазим свежия и приятен аромат на косата след къпане?

Ето как да задържите аромата на току-що измита коса по-дълго

Как да запазим свежия и приятен аромат на косата след къпане?

Случвало ли ви се е да прегърнете някого и да усетите страхотния аромат на косата му? Всички сме се чудили каква е тайната на дълготрайния свеж полъх в косите, който не изчезва почти веднага след къпане. Ароматът от продуктите, които сте използвали, ще се задържи по-дълго, ако косата ви е по-гъста, но има и трикове, които ще ви помогнат да усещате свежестта в косите си за по-дълго, независимо от структурата на косъма.

Триковете са много лесни за изпълнение, а резултати ще пристигнат под формата на въпроси от рода на "Какви продукти за коса използвате" или "Какъв е парфюмът ви?".

1. Сменяйте калъфката на възглавницата си по-често
Косата ви може да изгуби приятния си аромат, ако не подменяте калъфките достатъчно често. Особено ако имате навика да се къпете вечер и да лягате с мокра коса. В тези случаи възглавницата веднага попива аромата на шампоана и на сутринта няма и помен от свежестта на току-що измитата коса.

Как да запазим свежия и приятен аромат на косата след къпане?

2. Почиствайте гребените и четките за коса
Старите и мръсни четки за коса, диадеми и ластици също могат да навредят на току-що измитата коса. Почиствайте старателно всички принадлежности и аксесоари, които влизат в допир с косата ви. Можете да напръскате гребена или четката си с ароматно олио, преди да ги използвате, за да ароматизирате косата си още повече.

3. Инвестирайте в качествени продукти за коса
Косата е много важна част от визията на една жена и всяка една от нас се грижи старателно за вида ѝ. Това означава, че трябва да подхождате изключително внимателно към продуктите, които използвате. Отделете малко повече средства за продуктите си за коса, за да не се окаже, че вместо да я подхранвате, вие я съсипвате.

Как да запазим свежия и приятен аромат на косата след къпане?

4. Открийте правилната комбинация между шампоан и балсам
Това е задача,  която може да бъде много интересна и забавна. Не е задължително двата продукта да бъдат от една марка и с еднакъв аромат. Развихрете фантазията си и открийте два различни аромата, които си пасват и са достатъчно силни, за да се задържат максимално дълго. Най-важното, разбира се, е да бъдат подходящи за вашия тип коса.

5. Използвайте сух шампоан
Ако косата ви не изглежда в най-добрата си форма, но все още няма нужда от измиване, то просто я напръскайте със сух шампоан. Съсредоточете се върху корените, особено в горната част на главата и около тила, където косата се омазнява най-много и най-бързо. Сухият шампоан ще ви отърве от излишното омазняване и ще дари косата ви със свеж и приятен аромат.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay