Как да поддържаме петите си гладки през лятото?

Как да поддържаме петите си гладки през лятото?
Canva

Поддържането на гладки пети през лятото може да бъде предизвикателство поради фактори като пот, пясък и мръсотия. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да запазите петите си гладки и без мазоли:

Ексфолирайте редовно: Използвайте пемза или ексфолираща скраб за крака веднъж или два пъти седмично, за да отстраните мъртвите кожни клетки и да поддържате краката си гладки. Съсредоточете се върху зоната на петата и областта около нея.

Хидратирайте: Нанесете лосион или крем за крака веднага след къпане, докато кожата все още е влажна. Това ще помогне за задържане на влагата и ще предотврати сухотата. Специално формулираните продукти за крака са чудесни за тази цел.

Носете подходящи обувки: Изберете обувки, които пасват правилно и осигуряват достатъчно опора за краката ви. Обувките, които са твърде тесни или твърде широки, могат да причинят триене и образуване на мазоли. Сандалите с отворени пръсти и джапанките са добър избор за лятото, но се уверете, че имат подплата и каишка, за да държат крака ви на място.

Използвайте предпазител за пети: Ако петите ви са склонни да се загрубяват или да развиват мазоли, носенето на предпазител за пети може да помогне за предотвратяване на това. Предпазителите за пети са подобни на лейкопласт и могат да бъдат намерени в повечето аптеки.

Подрязвайте ноктите на краката си: Редовно подрязвайте ноктите на краката си право и гладко, за да избегнете драскане на кожата на краката си.

Останете хидратирани: Пиенето на достатъчно вода през целия ден може да помогне за цялостната грижа за кожата и да предотврати сухотата, включително на петите.

Почистете и овлажнете след тренировка: Ако тренирате през лятото, не забравяйте да почистите и овлажните краката си след тренировка. Потта и мръсотията могат да доведат до сухота и груби пети.

Професионална помощ: Ако петите ви останат груби или развият мазоли въпреки тези усилия, може би е време да посетите специалист по грижи за краката или дерматолог за професионална помощ.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay