Кои плодве и зеленчуци са в сезон през юли?

Кои плодве и зеленчуци са в сезон през юли?
Canva

През месец юли изобилието от пресни плодове и зеленчуци е огромно, предлагайки голямо разнообразие от вкусове и ползи за здравето. Ето някои от най-популярните сезонни плодове и зеленчуци през юли и техните предимства:

Диня: Това освежаващо лакомство е пълно с витамини А и С, както и калий. Той помага за хидратация, поддържа здравето на сърцето и може да подпомогне здравето на очите и имунната система.

Краставица: Богата на витамин К, краставиците помагат за здравето на костите и могат да предотвратят различни видове рак поради високото си съдържание на антиоксиданти. Те също така насърчават здравето на кожата и хидратацията.

Зелени чушки: Тези сладки чушки са пълни с витамин С и фолиева киселина. Те помагат за подобряване на имунитета, стимулиране на мозъчната функция и поддържане на здрава кожа.

Грах: Грахът е чудесен източник на фибри, протеини и различни витамини и минерали. Той подпомага храносмилането, контролира кръвната захар и поддържа здравето на сърцето.

Патладжан: Този универсален зеленчук е пълен с антиоксиданти, диетични фибри и различни витамини. Той насърчава здравето на сърцето, регулира нивата на кръвната захар и поддържа здравето на мозъка.

Домати: Доматите са богати на ликопен, мощен антиоксидант, свързан с множество ползи за здравето, включително намаляване на риска от сърдечни заболявания и определени видове рак. Те също така поддържат здравето на кожата и очите.

Тиквички: Тиквичките са с ниско съдържание на калории и богати на витамини А и С, както и манган и фолиева киселина. Те насърчават здравето на очите, поддържат здравето на кожата и могат да помогнат за контролиране на кръвната захар.

Праскови: Тези сочни плодове са пълни с витамини А и С, както и калий. Те подпомагат здравето на очите, поддържат здравето на сърцето и могат да подобрят храносмилането.

Нeктарини: Подобно на прасковите, нектарините са богати на витамини А и С, както и калий. Те поддържат здравето на очите, насърчават здравето на сърцето и могат да подобрят храносмилането.

Боровинки: Боровинките са едни от най-антиоксидантните храни. Те съдържат високи нива на антоцианини, вид флавоноиди, които придават техния наситен син цвят. Тези антиоксиданти могат да предпазят клетките от увреждане и да намалят възпалението, което потенциално намалява риска от хронични заболявания като сърдечни заболявания и рак.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay