Как трябва да се гримирате според формата на лицето си?

Разберете кой е най-подходящият грим за вас

Как трябва да се гримирате според формата на лицето си?

Всяка жена иска да изглежда възможно най-добре и гримът е едно от любимите ни средства за подчертаване на красотата и прикриване на недостатъците. Всеки ден виждаме стотици различни техники за гримиране, а уроците в интернет са безброй. Обезкуражващото е, че често се опитваме да пресъздадем тези визии, но рядко получаваме желания ефект.

Това е така, защото не всеки грим е подходящ за формата на лицето ни. Уроците могат да ни дадат общи насоки, но същинският грим трябва да бъде строго съобразен с чертите на лицето ни, за да изглеждаме максимално добре, а не комично и странно. Днес ще ви разкрием какъв е най-подходящият начин за гримиране според различните черти на лицето!

Кръгло лице

Как трябва да се гримирате според формата на лицето си?

Кръглото лице ви прави по-младолики. Това е чудесно, но понякога може да бъде и доста дразнещо, защото често ви се случва да ви искат личната карта в барове и заведения. Ако искате да изглеждате по-зрели, опитайте да контурирате лицето си. Трябва да нанасяте два видя фон дьо тен - един по-светъл и един по-тъмен. Светлият трябва да бъде поставен в зоната бузите и челото, а по тъмният в долната част на лицето и челюстта. Трябва да прелеете хубаво двата цвята и да завършите с малко бронзираща пудра на скулите.

Овално лице

Как трябва да се гримирате според формата на лицето си?

Овалните лица са по-издължени и по-тесни. Вие нямате нужда от контуриране. Единственото, което трябва да направите, е да подчертаете естествените си дадености. Можете да го направите, като сложите бронзант на три главни точки върху лицето си - на скулите, в основата на челото и върху брадичката. Можете да подчертаете и веждите си за още по-изразително излъчване.

Сърцевидно лице

Как трябва да се гримирате според формата на лицето си?

Лицата с форма на сърце са много интересни. Можете да контурирате слепоочието си и скулите с по-светъл фон дьо тен, за да направите лицето оптически по-тясно. Трябва да съсредоточите вниманието си върху центъра на лицето. Можете да го направите, като там нанесете по-тъмен фон дьо тен. Червилата в по-тъмната цветова гама ви стоят най-добре. Трябва да се погрижите да подчертаете и очите си със спирала или молив.

Квадратно лице

Как трябва да се гримирате според формата на лицето си?

Дамите с квадратно лице могат да срещнат известни трудности при нанасянето на грима. При тази форма на лицето челюстта е широка колкото челото, а брадичката не е изпъкнала. За да омекотите чертите си, отново на помощ идва контурирането. Нанесете по-светъл фон дьо тен по краищата на лицето - върху челюстта и края на челото. Не забравяйте да сложите руж на скулите си - топлият тон ще смекчи чертите ви.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!



5 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay