Слънчеви лъчи против рак на гърдата

Вече имаме причина да сме topless на плажа

Слънчеви лъчи против рак на гърдата

Три часа на слънце дневно намаляват наполовина опасността от рак на гърдата научаваме от "Daily Mail". Ето още една причина да следите прогнозата за времето и да се втурнете към морския бряг при първия удобен случай!

 

Изследването на канадските учени доказва клетките в гръдната област преобразуват витамин D, който се натрупва под въздействието на слънчевите лъчи, в хормон, който има противоракови свойства.

 

Учените са сравнили 3101 болни от рак на гърдата с 3471 здрави жени. Всички са посочили колко време са прекарвали навън от април до октомври през четири периода от живота - като
момичета, когато са били на 20 и 30, на 40 и 50, и от 64 до 74 години.

 

Резултатите показват, че жените, излагали се поне 21 часа седмично на ултравиолетовите лъчи като момичета, са с 29 процента по-малко застрашени от рак на гърдата от тези, които са стояли на открито по-малко от час на ден.

 

При жените, които стоят много на чист въздух, когато са възраст 40 и 50 години, рискът намалява с 26 процента, а за тези над 60 години - с 50 процента.

 

За мъжете слънчевите лъчи също са полезни. Друго изследване установи, че при тях достатъчното количество вит. D намалява опасността от инфаркт и инсулт.

 

При излагането на слънце обаче не трябва да се забравят препоръките да се избягват обедните часове, за да бъде намален рискът от рак на кожата.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.06.2011|14:43
Страхотна новина за всички жени. Още една добра причина да седим повече време на слънце, освен тази да имаме красив тен. Аз много обичам да се пека на слънце и понякога дори не се крия и на обяд, но задължително се предпазва със защитни лосиони и кремове. Дано това, което се твърди наистина е вярно, защото възнамерявам вече да прекарвам още повече време на слънце.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay