Тайните за красива и здрава коса на звездите

Тайните за красива и здрава коса на звездите

Косата ни е естествен аксесоар, който е еднакво важен както за мъжете, така и за жените. Тя е естествената рамка, която подчертава отделни части от лицето. В арабската култура дори се смята, че красотата на една жена е заключена именно в нейната коса. Това е и причината за носенето на различен тип шалове, прикриващи косата. Според вярванията им, тази красота трябва да бъде достъпна само за съпруга на дамата и за никой друг. 

Още от Античността, жените са в търсене на всякакви методи, с които да подобрят състоянието на кичурите си, да ги направят по-гъсти, да ускорят растежа или просто да запазят красотата им за по-дълго време. А питали ли сте се някога как известните дами  успяват да поддържат косата си в идеално състояние, въпреки ежедневните посещения при фризьор и третирането за всяко едно събитие на червения килим? В следващите редове ще почерпим от техния опит и ще "си откраднем” по някой трик за запазване или подобряване вида на косата.

Звездни фризьори

Кой, ако не тези, които се грижат за ежедневната поддръжка и блестящите визии на знаменитостите, може да ни открехне за процедурите им и да ни даде съвети от кухнята? 

Първият съвет, който те ни дават е да следваме бюти режимите си стриктно, без пропуск. Тъй като косите на актрисите и певиците са почти ежедневно подлагани на топлинна или химична обработка, те знаят, че ключът към здравите и плътни кичури е постоянството. Затова в свободните си от ангажименти дни се отдават да разкрасителни процедури. Прилагат качествени маски и друг тип продукти, включващи ефективни, регенериращи компоненти, каквито можете да откриете в следния каталог https://makeup.bg/categorys/784512/ и прекарват деня си релаксирайки с маратон от сериали или филми.

Още няколко съвета, които можем да почерпим от един от най-известните звездни фризьори са: да приемаме витамини, специално за коса, тъй като красотата идва отвътре-навън. Винаги и на всяка цена да използваме защита при термична обработка. И не на последно място, да преминаваме от един цвят към друг постепенно. По думите му, повечето от звездите, правещи драстична промяна от по-тъмен към по-светъл тон, го постигат в рамките на няколко дни, като между отделните процедури има интервали, в които се правят възстановяващи терапии на косата.

Съвети от първо лице

Ето и тайните, които разкриват в различни интервюта някои лица от шоубизнеса. Красивата актриса Джейми Кинг споделя открито, че просто избягва честото миене на косата, като го прави веднъж, максимум два пъти седмично, за да запази водно-масления баланс на скалпа си и да избегне пресушаването му. Супермоделът Кендъл Дженър заявява, че си ляга с влажна коса, за да я предпази от топлинния ефект на сешоара, а на сутринта се събужда със сатенено гладка и жизнена коса. Индийската актриса и певица  Приянка Чопра споделя, че не пропуска релаксиращите масажи на скалпа с кокосово масло поне веднъж седмично.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay