Умните деца се хранят с умни храни

Храни за отличници

Бели листа и подострени моливи – взети. Топли и удобни дрехи – приготвени. Полезни съвети – дадени. До тук добре, но се оказва, че има още една особено важна част в подготовката на детето за училище. И това е храната, и по-точно за връзката между това, което вашето дете похапва, и оценките му в училище.

 

Както всички знаем: "Ние сме това, което ядем". Това правило важи и за нашите деца, и не бива да го забравяме. Доктор Майкъл Ройзен, председател на Wellness Institute в Cleveland Clinic, напомня:

 

"Храната, която приемат децата не само им дава енергия, но и ги "възпитава" на хранителни навици. Ако искате синът ви да е отличник, трябва да му припомняте не само да си учи уроците. Научете го кои са "умните храни", а той сам ще се досети, че когато си похапва от тях, ще бъде умно хлапе."

 

Петте умни храни, на които да наблягате:

 

  • Пълнозърнест сандвич, приготвен от зеленчуци и чисто месо / рибa
  • Многозърнести блокчета, плодове и топло прясно мляко
  • Домашно приготвено плодово кисело мляко
  • Сокът – винаги от прясно изцедени плодове.
  • Комбинацията мед + орехи, "виновна" за добрата памет

 

Съществуват още редица полезни и здравословни храни. Но думите лесно се забравят, вредните лакомства са навсякъде, а малкият малчуган копнее да опита от всичко. За това е важно когато учите детето си с какво да се храни, вие самите да му бъдете добър пример.

 

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay