Лава кейк с бял шоколад и шамфъстък

Лава кейк с бял шоколад и шамфъстък
Pexels

Лава кейкът е един от най-вкусните и интересни десерти. Течният център го прави изключително удовлетворяващ както за окото, така и за небцето. Шоколадовият лава кейк е много по-популярен, но ако искате да опитате нещо различно, можете да приготвите лава кейк с бял шоколад и шамфъстък:

Необходими продукти: 

170 гр. бял шоколад

170 гр. масло

3 цели яйца

3 жълтъка

1/2 чаша захар

1/4 чаша брашно

1/2 чаша шамфъстък

1/2 чаена лъжичка сол

още бял шоколад и шамфъстък за гарниране

Начин на приготвяне:

Натрошете белия шоколад и го разтопете заедно с маслото в микровълнова фурна или на водна баня. Оставете да се охлади за няколко минути.

В голяма купа разбийте яйцата, жълтъците и захарта до получаване на светла и пухкава смес.

Добавете разтопения шоколад и масло в сместа и разбийте добре.

Добавете брашното, солта и смления шамфъстък и разбъркайте добре.

Разпределете сместа в малки купички, като ги пълните до малко над средата.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, точно 8 минути. Ако ги печете по-дълго, ще изгубите ефекта с течния център.

Извадете от фурната, извадете от формичките и поръсете с още бял шоколад и шамфъстък. 

Сервирайте топло с топка сладолед.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay