Лазаня с тиква

Лазаня с тиква

Тази лазаня с тиква се приготвя лесно, съдържа прости съставки и е страхотна за една уютна есенна вечеря вкъщи. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

2 ч. сос Бешамел

Тиква, нарязана на тънки парчета, наподобяващи кори за лазаня, около 12 броя

250 грама гъби

1 глава лук, нарязан

2 с. л. масло

125 кашкавал, настърган

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте малко масло в един тиган и запържете лука за около 5 минути. След това добавете гъбите и ги задушете за около 5-6 минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус. 

Вземете тавичка, подходяща за лазанята. Сложете на дъното малко сос Бешамел. 

Наредете кори от тиква, още сос Бешамел, слой от гъбите и отново кори. Редувайте продуктите, докато свършат. Накрая поръсете с настъргания кашкавал. 

Лазаня с тиква

Печете на 200 градуса, около 45 минути. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay