4 стъпки, които трябва да предприемете, ако искате да купите жилище през тази година

4 стъпки, които трябва да предприемете, ако искате да купите жилище през тази година
Pexels

Много от нас чакат със затаен дъх цените на жилищата да паднат, но ако наистина искате да си купите жилище през следващата година, ще трябва да направите много повече от това да чакате...

Експертите по недвижими имоти заявяват, че хората, които искат да купят жилище през тази година, трябва да отделят време сега, за да изпълнят четирите стъпки по-долу – да подобрят съотношението дълг/доход, да увеличат спестяванията си, да осигурят най-доброто възможно финансиране и да намерят доверен агент. 

И това не са просто полезни съвети- те са изключително важни, за да бъдем конкурентен купувач на жилище на пазара в момента. 

Подобрете съотношението си дълг към доход

Много хора се фокусират върху изплащането на дълга, но забравят за увеличаването на доходите си. Искайте повишение. Това е просто нещо, но много от нас се притесняват да го правят. Текучеството на служители е скъпо за работодателите. Ако вършите работата си добре, спазвате работното си време и полагате усилия, тогава повечето работодатели ще ви възнаградят за това, но не и ако не поискате! Доказването на по-висок доход ще увеличи сумата, която банката ще отпусне, което ще направи закупуването на недвижим имот много по-лесно. 

Спестете повече от сумата, необходима за първоначална вноска

Ако сте решили да правите покупка на имот, започнете да пестите пари. Добре е да се лишите от някои неща, да не предприемате сериозни стъпки, като автомобил на лизинг и т.н. Колкото повече пари успеете да спестите преди закупуването на жилището, толкова по-добре. Това е малка жертва днес, за по-добро утре. 

Намалете ненужните разходи. В крайна сметка закупуването на жилище е само началото; поддържането на това жилище изисква съвсем различен бюджет, така че направете промените, които ще се наложи да направите, възможно най-рано. Важно е да имате определена сума за спешни случаи, както и поне 1 вноска за кредита, за да можете да платите ипотеката си, дори ако останете без работа или нещо друго се случи.

Открийте най-добрата оферта

Следващата стъпка е да получите най-добрата възможна оферта за ипотечния кредит. Това включва лихва, процент на финансиране, застраховка и много други. 

Ипотечните кредити са за период от 15 до 30 години, в зависимост от първоначалната вноска. Преди да се обвържете, трябва да изчислите бюджета си по отношение на дълга, който имате. 

Добре е да посетите няколко различни банки, за да можете да сравните условията, които ви предлагат. След като изберете банката, подгответе всички необходими документи, за да можете да получите предварително одобрение. Така процесът ще бъде много по-лесен. 

Изберете брокер 

Не на последно място, трябва да имате професионален брокер на ваша страна. Добре е да започнете да търсите вашия брокер още сега. Обадете се на различни хора, които са експерти, и им кажете какво искате. Трябва да откриете вашия брокер, защото е възможно да попаднете на много неподходящи такива, докато търсите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay