5 начина, по които разходките навън помагат на психичното ни здраве

5 начина, по които разходките навън помагат на психичното ни здраве
Canva

В момента не ни се мисли много за разхдки навън, но всъщност те са ключът към нашия душевен мир и спокойствие. Дори и за 30 минути на ден, разходките навън могат да имат положителен ефект върху психичното здраве. Ето как:

Физическа активност

Разходките предоставят възможност за физическа активност, която е известна със своите ползи за здравето. Тялото и умът са тясно свързани и физическата активност може да помогне за освобождаване на хормони на щастието като ендорфини.

Естествена светлина

Излагането на естествена светлина е свързано с регулиране на циркадианния ритъм и сън. Редовните разходки навън могат да помогнат за балансиране на този ритъм и подобряване на качеството на съня.

Природа и околна среда

Пребиваването в природата и отдалечаването от градския стрес може да има успокояващ ефект върху психиката. Зелените пространства и свежият въздух могат да помогнат за релаксация и намаляване на негативните емоции.

Пауза от електронните устройства

Разходките навън предоставят възможност за откъсване от електронните устройства и социалните медии. Това може да помогне за снижаване на стреса, свързан с виртуалния свят и за подобряване на фокуса и концентрацията.

Социална активност

Разходките навън предоставят възможност за социална активност, като споделяне на пространство с други хора или дори самостоятелни размисъл и отдих. Социалните взаимодействия са важен аспект за психичното благополучие.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Пенка Иванова 10.01.2024|08:56
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството=--- https://e.vg/clean
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay